Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται σήμερα σε δικαστήριο – Στο εδώλιο για συνωμοσία ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα (03/08) το απόγευμα σε δικαστήριο στην Ουάσινγκτον για να απαντήσει για τις κατηγορίες περί συνωμοσίας για ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος το 2020. Πρόκειται για μια υπόθεση που έρχεται να ρίξει βαριά σκιά στην προεκλογική κούρσα του για τις προεδρικές εκλογές το 2024.

Ο 77χρονος μεγιστάνας αναμένεται να δηλώσει αθώος στην ακρόαση ενώπιον της δικαστού Moxila Upadhyaya. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη πολύκροτη ποινική υπόθεση σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και η πιο σοβαρή από εκείνες που απειλούν να εκτροχιάσουν την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο το 2024.

Οι νομικοί μπελάδες του Τραμπ

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ αποκάλυψε το 45σέλιδο κατηγορητήριο εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη, που περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ άλλων συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των ΗΠΑ και παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας – η τελευταία κατηγορία έχει ήδη ασκηθεί με επιτυχία εναντίον των ταραξιών που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Σε μια άλλη κατηγορία που έχει απαγγελθεί κατά του πρώην προέδρου, οι εισαγγελείς επικαλούνται έναν νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα της εποχής της ανοικοδόμησης που απαγορεύει τη συνωμοσία με σκοπό τη στέρηση των δικαιωμάτων ενός ατόμου – στην προκειμένη περίπτωση, «το δικαίωμα να ψηφίζει κανείς και να μετράται η ψήφος του».

Ο Τζακ Σμιθ, πρώην εισαγγελέας εγκλημάτων πολέμου στη Χάγη, συνέδεσε τις ενέργειες του Τραμπ μετά την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν απευθείας με την επίθεση στο Καπιτώλιο, την οποία αποκάλεσε «πρωτοφανή επίθεση στην έδρα της αμερικανικής δημοκρατίας». «Τροφοδοτήθηκε από ψέματα», είπε ο Τζακ Σμιθ. «Ψέματα από τον κατηγορούμενο με στόχο την παρεμπόδιση μιας θεμελιώδους λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ – την εθνική διαδικασία συλλογής, καταμέτρησης και πιστοποίησης των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών», σημείωσε.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!