Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ολλανδός δρομέας τρέχει από το Άμστερνταμ στο Κίεβο για να μαζέψει χρήματα για την Ουκρανία

Ένας Ολλανδός υπερμαραθωνοδρόμος τρέχει από το Άμστερνταμ στο Κίεβο για να συγκεντρώσει χρήματα για μια φιλανθρωπική οργάνωση αλλά και να δείξει πόσο κοντά στη δυτική Ευρώπη βρίσκεται η εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

Ο Μπόας Κράγκταϊκ ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου και σκοπεύει να καλύψει μια απόσταση 2.500 χιλιομέτρων τρέχοντας περίπου 50 χιλιόμετρα καθημερινά, επί 50 ημέρες. Ο στόχος του είναι να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοράσει ασθενοφόρα τα οποία η ολλανδική φιλανθρωπική οργάνωση Zeilan van Vrijheid (Ιστία Ελευθερίας) θα μεταφέρει στην Ουκρανία.

«Τρέχοντας από το Άμστερνταμ στην Ουκρανία θα δείξουμε πόσο κοντά είναι ο πόλεμος στην πραγματικότητα και ελπίζουμε ότι θα τραβήξουμε την προσοχή του κόσμου και θα μαζέψουμε πολλά χρήματα», είπε ο ίδιος.

Ο Κράγκταϊκ τρέχει 40-60 χιλιόμετρα την ημέρα, ανάλογα με την απόσταση μεταξύ των πόλεων, ακολουθούμενος από ένα βανάκι, όπου επιβαίνουν ο μάνατζέρ του και ένας φωτογράφος. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στη Γερμανία και ο μάνατζέρ του διαβεβαίωσε ότι ακόμη δεν έχει βγάλει φουσκάλες στα πόδια, αν και έχει καλύψει περίπου 500 χιλιόμετρα μέσα σε 10 ημέρες. Έχει συγκεντρώσει περίπου 22.000 ευρώ μέσω της πλατφόρμας GoFundMe και υπολογίζει ότι για την αγορά ενός ασθενοφόρου απαιτούνται 30.000.

Ο Κράγκταϊκ θα περάσει από το Βερολίνο και τη Βαρσοβία και ελπίζει ότι θα φτάσει στο Κίεβο τον Σεπτέμβριο.

Δείτε βίντεο: 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!