Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πάπας Φραγκίσκος: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 9 μέρες – «Είμαι ζωντανός» τα πρώτα του λόγια

Εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε για εννέα ημέρες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο έντερο εξαιτίας εσωτερικής κήλης που κινδύνευε να προκαλέσει απόφραξη πήρε το πρωί της Παρασκευής ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε χαμογελαστός αν και σε αναπηρικό αμαξίδιο όταν βγήκε από το νοσοκομείο στις 8:45 το πρωί (ώρα Ρώμης).

«Είμαι καλά» ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε στους δημοσιογράφους ο Ποντίφικας, ο οποίος εξέφρασε και τη θλίψη του για το ναυάγιο στην Πύλο.

Η νοσηλεία

Ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε σε επέμβαση διάρκειας τριών ωρών στις 7 Ιουνίου ενώ αυτή ήταν η τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Το Βατικανό έχει ακυρώσει όλες τις δημόσιες ακροάσεις του Πάπα Φραγκίσκου μέχρι τις 18 Ιουνίου για να του δώσει χρόνο να αναρρώσει.

Την τελευταία ημέρα του στο νοσοκομείο ο Ποντίφικας την πέρασε κάνοντας βόλτες με το αναπηρικό αμαξίδιό του και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους γιατρούς και τις νοσοκόμες που τον φρόντισαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέφθηκε και την παιδιατρική ογκολογική μονάδα αλλά και το τμήμα νευροχειρουργικής όπου συναντήθηκε με παιδιά που του είχαν στείλει επιστολές και ζωγραφίες για να του ευχηθούν ταχεία ανάρρωση.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!