Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Ksou – Ksou»: Το ελληνικό app για κινητά που διώχνει τα κουνούπια

Mετατρέψτε το κινητό σας σε εντομοκτόνο και απομακρύνετε τα κουνούπια χάρη με την εφαρμογή του 26χρονου Έλληνα προγραμματιστή Χρήστου Αποστόλου.

Όπως εξηγεί ο 26χρονος Χρήστος Αποστόλου, με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιείται από το ηχείο του κινητού τηλεφώνου ένα αρχείο ήχου και κρουστικοί ήχοι που δεν μπορεί να το αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί εξαιτίας των ιδιαίτερων συχνοτήτων.

 
 
 
 

Παρ’ όλα αυτά, οι συχνότητες του αρχείου που εκπέμπονται είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια και τις κατσαρίδες. Η εφαρμογή καλύπτει χώρο περίπου 9 τετραγωνικών μέτρων και δεν χρειάζεται σύνδεση στο Διαδίκτυο.

 

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, ο ήχος είναι ανεπιθύμητος για πάνω από 60 είδη κουνουπιών και το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνά το 80%, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των χρηστών.

Μέχρι στιγμής την έχουν κατεβάσει πάνω από 90 χιλιάδες χρήστες, και με την προσθήκη για τις κατσαρίδες που ανέβηκε πριν από μόλις δύο μέρες, ξεπερνά τις 100.000 λήψεις!

Tο app, με το όνομα «Ksou – Ksou», βασίζεται σε πρόσφατες πενταετείς έρευνες, και απωθεί τα κουνούπια μέσω συχνοτήτων που μπορεί να κυμαίνονται από τα 12 έως και τα 200HZ.

Tο ανθρώπινο αυτί δεν αντιλαμβάνεται τις συχνότητες αυτές, κι αν από τα 100ΗΖ και πέρα μπορούμε να καταλάβουμε κάτι μπορούμε να κατεβάσουμε την ένταση του κινητού.

«Υπάρχει ποικιλία συχνοτήτων γιατί υπάρχουν πολλοί εξωγενείς παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η υγρασία ο αέρας» τόνισε.

Κι αυτή δεν είναι η μόνη εφαρμογή του Χρήστου Αποστόλου. «Όλες οι εφαρμογές μου είναι δωρεάν» επισήμανε.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!