Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Άρση ασυλίας για τον Αλέξη Γεωργούλη – Την Πέμπτη ψηφίζει η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Το πρώτο «ναι» για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη είπε χθες η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά την πρωινή συνεδρίασή της.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατηγορηθεί για βιασμό και ξυλοδαρμό της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ελένης Χρονοπούλου.

Το αίτημα για την άρση της ασυλίας του το είχε διατυπώσει τον περασμένο Μάρτιο η Εισαγγελία του Βελγίου, κατόπιν έρευνας που είχε διεξαχθεί μετά τις καταγγελίες της κ. Χρονοπούλου το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβε το αίτημα των βελγικών αρχών τέλος Μαρτίου του 2023 (κάτι που είχε προκαλέσει εύλογα ερωτήματα για την πολυετή καθυστέρηση των βελγικών αρχών) και το ανακοίνωσε στην Ολομέλεια του Στρασβούργου στις 17 Απριλίου.

Ο ευρωβουλευτής, που αρνείται τις κατηγορίες, με επιστολές του τόσο προς την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων όσο και στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, είχε ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του, κάτι που θα λύσει τα χέρια των δικηγόρων του, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη δικογραφία της υπόθεσης. Την τελική απόφαση θα τη λάβει με ψηφοφορία η Ολομέλεια της Ευρωβουλής, που αναμένεται να συνεδριάσει αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια σήμερα βουλευτής Επικρατείας, είχε καταθέσει δύο ξεχωριστές μηνύσεις σε βάρος του ευρωβουλευτή. Τότε η καταγγέλλουσα εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως υπάλληλος της Ευρωβουλής και, σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρούσε σχέση με τον ηθοποιό. Σήμερα είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ελένη Χρονοπούλου, λόγω της μυστικότητας των ερευνών, είχε κρατήσει επί τρία χρόνια ως επτασφράγιστο μυστικό τα όσα είχε καταγγείλει ότι βίωσε στα χέρια του 48χρονου σήμερα καλλιτέχνη-πολιτικού, ενώ η αποκάλυψη της υπόθεσης είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που θεώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνο για τη διαρροή στα ΜΜΕ του ονόματος της καταγγέλλουσας.

Η ίδια με ανάρτησή της, τον περασμένο Απρίλιο, ανέφερε ότι είχε καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη μόλις «την επόμενη μέρα του συμβάντος (σ.σ.: τον Ιανουάριο του 2020) προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.ά.)», ενώ είχε προσθέσει ότι «τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης».

 

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη OnTime στις 31/05

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!