Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κολλημένο το παιδί στην αγκαλιά της Καϊλή – Οι πρώτες στιγμές της πολιτικού μετά την αποφυλάκιση (Εικόνες)

Για τις πρώτες, αλλά και τις επόμενες στιγμές που πέρασε η Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι από τις φυλακές του Χάρεν, όπου κρατείτο για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο Qatargate, μίλησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή περιέγραψε τις συγκινητικές εικόνες της αγκαλιάς της Ελληνίδας τέως ευρωβουλευτή με την κόρη της, ενώ έκανε αναφορά και στη σχέση της με το σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, που είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση διαφθοράς υπέρ του Κατάρ.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε για τις πρώτες και τις επόμενες στιγμές της Εύας Καϊλή μετά την έξοδο από τη φυλακή, το τετ-α-τετ με την κορούλα της Αριάδνη και το πώς πέρασε το Πάσχα σε κατ’ οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες. Η Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι από τις φυλακές του Χάρεν πήγε στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, απ’ όπου της επιτρέπεται να βγει μόνο με απόφαση εισαγγελέα. Εκεί είδε την κόρη της και πέρασαν μαζί τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος περιέγραψε τις στιγμές: «Η πρώτη μέρα, η Μεγάλη Παρασκευή, που έγινε η αποφυλάκιση, η αλήθεια είναι ότι οι στιγμές ήταν συγκινητικές. Όταν ήρθε σε επαφή με το κοριτσάκι της μετά από τόσο καιρό, ήταν κολλημένοι αγκαλιά. Το παιδάκι τη χάιδευε στα μαλλιά, στο πρόσωπο, σαν να ήθελε να συνειδητοποιήσει ότι είχε τη μητέρα του όντως. Είναι μοναδικές στιγμές, που και εμείς οι δικηγόροι δεν μπορούμε να μείνουμε ατάραχοι».

«Τον περισσότερο χρόνο τον περνάει με το παιδάκι της, προσπαθεί να έρθει σε ένα νέο ρυθμό, γιατί τα δεδομένα σε μια φυλακή είναι σκληρά και απάνθρωπα. Η μοναξιά, η αμφισβήτηση, τα βασανιστήρια που υπέστη, παίζουν ρόλο» πρόσθεσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε και για τη σχέση που έχει πλέον η Εύα Καϊλή με το σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, που ήταν και αυτός πρωταγωνιστής στο Qatar-gate. Σύμφωνα με το γνωστό δικηγόρο, το ζευγάρι ασχολείται μόνο με θέματα που έχουν σχέση με το παιδί.

«Η επικοινωνία που έχουν ουσιαστικά αφορά στη σχέση με το παιδί, δεν κουβεντιάζουν άλλα θέματα. Ο χρόνος θα δείξει, σιγά-σιγά προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα ζωή, έχει τη δυνατότητα να μπει στο διαδίκτυο, να δει τις ομιλίες της, να ανατρέξει στα στοιχεία της, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να θεμελιώσουμε και να τεκμηριώσουμε την αθωότητά της, θέση την οποία έχει από την πρώτη στιγμή. Είναι η μοναδική που από την πρώτη στιγμή λέει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει, ακόμη και αν την κάνουν χίλια κομμάτια. Αποφυλακίστηκε χωρίς να έχει ομολογήσει, γιατί δεν έχει διαπράξει τίποτα».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επανέλαβε επίσης τη θέση της Εύας Καϊλή να μη γυρίσει στην Ελλάδα, αν δεν δικαιωθεί: «Μου ζήτησε να μεταφέρω στους συμπολίτες της πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο να επανέλθει στην Ελλάδα, αν πρώτα δεν αποδείξει την αθωότητά της» τόνισε ο συνήγορος της τέως ευρωβουλευτή.

 

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη OnTime στις 20/4

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!