Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά-Πλήρη κάλυψη στον Παπαγγελόπουλο

Óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò, óõæçôÞèçêå ôï áðüãåõìá ôçò ÄåõôÝñáò 27 Áõãïýóôïõ, ç åðåñþôçóç ôïõ åðéêåöáëÞò ôïõ ÓÕÑÉÆÁ, ÁëÝîç Ôóßðñá, ãéá ôçí áðüðåéñá åîùäéêáóôéêïý óõìâéâáóìïý ôïõ åëëçíéêïý Äçìïóßïõ ìå ôçí åôáéñåßá Siemens.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του εξέφρασε την ευγνωμόσυνη του  σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την σημερινή συζήτηση για την Δικαιοσύνη την διαφθορά και την διαπλοκή που οδηγησαν στην καταστροφή την χώρα.
“Θέλω να μην παραδοθούν στη λήθη τα έργα και οι ημέρες  των προηγούμενων κυβέρνησεων και οι εγκηματικές σας ευθύνες” τόνισε ο πρωθυπουργός.
Χαρακτήρισε υποτιθέμενη την αποκάλυψη της καταγγελίας της εισαγγελέως σε βάρος του κ. Παπαγγελλόπουλου.
«Μόνοι σας προκαλείτε την τύχη σας» είπε ο κ. Τσίπρας προκαλώντας τις πρώτες αποδοκιμασίες από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.
“Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές ” είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε “μόνοι σας ανοίξατε το κουτί της Πανδώρας ”

Αναφερόμενος στην συνομιλία Παπαγγελόπουλου-Τσατάνη είπε ότι για την υπόθεση διεξάγεται ήδη πειθαρχική έρευνα για το πως έφτασαν σημαντικές δικογραφίες στο αρχείο
“Πρώτον ποιος ζήτησε την συνάντηση; Πως έφτασε η υπόθεση στην εισαγγελέα Τσατάνη και αφαιρέθηκαν από την εισαγγελέα διαφθοράς οι δικογραφίες που αφορούσαν τον επιχειρηματία Βγενόπουλο” είπε ο Πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε δικονομικά αντιφατικές γνωμοδοτήσεις για την αφαίρεση  των δικογραφιών.
“Η έκφραση της νομικής γνώμης του Υπουργού δεν αποτελεί παρέμβαση” τόνισε.

Και συνεχισε ο Αλέξης Τσίπρας :

“Είναι γνωστό ότι για την υπόθεση Βγενόπουλου έχει διαμαρτυρηθεί ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης.

Έχουμε πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες από την πλευρά του που πρέπει να διερευνηθούν. Στελέχη της σημερινής αντιπολίτευσης ζητούν τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και αν υπήρξε συγκάλυψη. Καταθέτω την επιστολή του κ. Τσιρώνη στα πρακτικά, αλλά και τη δημοσιευμένη επιστολή του κ. Σηφουνάκη που υπάρχουν αντίστοιχες καταγγελίες που αξίζουν απάντηση τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση…

Θα περιμένουμε το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας, η κοινωνία θα μάθει, τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι…”.

Χρειάζεται θράσος να μιλάτε εσείς για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.και ανέφερε σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων και στη συνέχεια παρέθεσε όπως είπε τα «αίσχη» της κυβέρνησης Σαμαρά.

1) Ο νόμος 4024/2011 νομιμοποιθήθηκαν μισθολογικές υπερβάσεις στον οργανισμό Σχολικών Κτιρίων

2) Απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη για χρέη Δημοτικές επιχειρήσεις

3) Επαυσαν οι ποινικές διώξεις σε ΟΑΕΕ

4) Δεν συνιστά δωροδοκία η απλή παροχή δώρων. Η διάταξη καταργήθηκε λίγο αργότερα.

5) Με το νόμο 4046 απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη τα μέλη ΔΣ των Τραπεζών και της ΤτΕ για το PSI

6) Ανεστάλησαν οι ποινικές διώξεις σε ΔΣ επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιήθηκαν

7) Με νόμο απαλλάσσονται τα μέλη ΔΣ της Λαρκο από αστική και διευθυντική ευθύνη

8) Σταμάτησαν ποινικές διώξεις για τα ΔΣ αγροτικών συναιτερισμών

9) Ανεστάλησαν διώξεις για χρέη προς το δημόσιο από νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

10) Όπως είπε ο πρωθυπουργός αντικαταστάθηκε με παρέμβαση Αθανασίου, άρθρο του ποινικού κώδικα που προέβλεπε ότι στελέχη δημοσίων επιχειρήσεων σε περίπτωση σοβαρών αδικημάτων, όπως η δωροληψία τιμωρούνται με αυστηρότατες ποινές. Με την κατηγορία αυτή ήταν υπόδικοι σειρά στελεχών του Δημοσίων Επιχειρήσεων και ΜΚΟ. Η τροπολογία κατατέθηκε 6 Μαϊου 2014 και αφού ψηφίστηκε και ίσχυσε καταργήθηκε μερικές ημέρες αργότερα με το επιχείρημα ότι ήταν λάθος. Η ύπαρξη του νόμου για μερικές ημέρες έδωσε το δικαίωμα σε πολλούς να δικαστούν με αυτό το νόμο. Ευτυχώς ο Αρειος Πάγος την χαρακτήρισε Αντισυνταγματική.

“Η χειρότερη (13η) αφορά στον ορισμό των προισταμένων των δικαστηρίων, πρόκειται για ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων για να ευνοηθούν οι εκλεκτοί της τότε κυβέρνησης, με τροπολογία του Αθανασίου, υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά. Υπάρχει σχετική καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία κατατίθεται στα πρακτικά της Βουλής. Έλεγε η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι η αιφνιδιαστική τροποποίηση ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές δημιουργεί ερωτηματικά. Η καθιέρωση δύο σταυρών αντί για έναν δημιούργησε την υπόνοια για άτυπες συμμαχίες και να διευκολύνει την εκλογή ορισμένου υποψηφίου έστω και ως αναπληρωματικού μέλους. Αυτή η παρέμβαση εξυπηρέτησε ποια άραγε σκοπιμότητα; Αυτές είναι παρεμβάσεις και όχι ότι μία εισαγγελέας ζήτησε να μιλήσει με τον κ. Παπαγγελόπουλο”.ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για τα κομματικά “θαλασσοδάνεια”

Αναφερόμενος στα δάνεια των κομμάτων τα οποία χαρακτήρισε θαλασσοδάνεια και στηλίτευσε την τροπολογία με την οποία αθωώνονται οι διοικήσεις τραπεζών που τα ενέκριναν.

“Ξέρετε τι είχαν βάλει ως εγγυήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Τιε μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις; Και ρωτώ: ήξεραν ότι ες αεί θα υπάρχει ο δικομματισμός; Κι όμως υπήρχαν στελέχη στα Δ.Σ τραπεζών που το δέχτηκαν αυτό και έδωσαν δάνεια…” τόνισε και προανήγγειλε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης καιδεσμεύτηκε ότι το πόρισμα θα βγει μέσα σε δύο μήνες.

Για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς

Την τριετία της διακυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου χάθηκε η μπάλα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε “θέριεψε ένα σύστημα που ομοιό του δεν έχει δει η χώρα από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Η λίστα Λαγκάρντ  δείχνει ποιος θέλει να προστατεύσει τη χώρα και να χτυπήσει την φοροδιαφυγή”.

¨¨Οπως είπε με τη συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να τελειώσει η ντροπή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ενώ για την  υπόθεση του κ. Παπασταύρου και μάλιστα με νέα στοιχεία την χαρακτήρισε τρανταχτό παράδειγμα του ξεπεσμού του παλιού πολιτικού συστήματος.

Για την λίστα Μπόργιας ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερεαπευθυνόμενος στη  ΝΔ  ότι ” αυτό που εξοργίζει είναι η συνειδητή σας παράλειψη για συνεργασία με τις γερμανικές αρχές για τον εντοπισμό φοροφυγάδων. Συνειδητή παράλειψη. Και το χειρότερο είναι ότι η άρνηση συνεργασίας επιβλήθηκε από το Μαξίμου.

Για το κύκλωμα των εκβιαστών -δημοσιογράφων

“Όπως αποδεικνύεται οι σχέσεις του κυκλώματος εκβιαστών με τη ΝΔ ήταν το λιγότερο στενές σχέσεις… ” είπε ο πρωθυπουργός.

“Αντί να απειλείται με αγωγές τους πολιτικούς σας αντιπάλους, να δώσετε επιτέλους τις εξηγήσεις που σας ζητούν κ. Μητσοτάκη. Για ποιες υπηρεσίες εκδόθηκαν τα τιμολόγια από τον κ. Μαυρίκο. Επιμένω μια σαφή απάντηση. Κλείνω αυτήν την ανατριχιαστική ανασκόπηση…

Θέλω να αναφερθώ στο σκάνδαλο της Siemens και στον απαράδεκτο εξωδικαστικό συμβιβασμό. Όλοι γνωρίζουν ότι η πρώτη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ επιχείρησαν να περάσουν αυτόν τον συμβιβασμό από τη Βουλή…”  τόνισε και προανήγγειλε επαναδιαπραγμάτευση.

«Σας καλώ κ. Μητσοτάκη να συμμετάσχετε. Άλλωστε οι σχέσεις σας με πρόσωπα μπορεί να φανούν χρήσιμες» τόνισε κλείνοντας την πρώτη του τοποθέτηση.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!