Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Καλωσορίσατε στην κόλαση!» – Επιπλέον 2.000 κακοποιούς υποδέχτηκαν στη μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής

Με αυτή τη φράση «καλωσόρισαν» άλλους 2.000, περίπου, κακοποιούς στη φερόμενη ως τη μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής, που οικοδομήθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ στο πλαίσιο του «πολέμου κατά του εγκλήματος», τον οποίο κήρυξε το 2022 ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε. «Κατά τη διάρκεια νέας επιχείρησης, μεταγάγαμε δεύτερη ομάδα δυο χιλιάδων συμμοριτών στο Κέντρο Εγκλεισμού της Τρομοκρατίας (Centro de Confinamiento del Terrorismo, CECOT). Πλέον τέσσερις χιλιάδες γκάγκστερ ζουν στη φυλακή που έχει επικριθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο» ανέφερε σαρκαστικά ο κ. Μπουκέλε σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Η γιγαντιαία και τεχνολογικά προηγμένη, σε ό,τι αφορά τα μέσα επιτήρησης, φυλακή εγκαινιάστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Οικοδομήθηκε για να εγκλειστούν πάνω από 64.000 άτομα, φερόμενα ως μέλη συμμοριών, που καταδικάστηκαν αφότου εξαπολύθηκε η κρατική επίθεση εναντίον των «μάρας». Στο οπτικό υλικό που μεταφόρτωσε ο πρόεδρος Μπουκέλε εικονίζονται αλυσοδεμένοι κρατούμενοι, με τατουάζ στα σώματά τους – ως ένδειξη ότι ανήκουν στις δύο κυριότερες συμμορίες της χώρας, τη Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13) και την Μπάριο 18-, φορώντας μόνο εσώρουχα.

Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν από τη φυλακή της Ισάλκο, φρουρούμενοι από 1.200 μέλη των ενόπλων δυνάμεων, συνοδεία τριών στρατιωτικών ελικοπτέρων. Η πρώτη ομάδα 2.000 φερόμενων ως μελών «μάρας» μετήχθη στη CECOT στις 24 Φεβρουαρίου. Οι συνθήκες κράτησης στη γιγαντιαία φυλακή στην Τεκολούκα καταγγέλλονται από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως απάνθρωπες, ενώ ανάλογες καταγγελίες για σωρεία καταχρήσεων δέχεται και ο «πόλεμος κατά του εγκλήματος», που χαρίζει στον 40χρονο πρόεδρο Μπουκέλε πρωτοφανή δημοτικότητα. 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!