Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Παρίσι: «Η πόλη βρωμάει, είναι άθλια» – Βουνό τα σκουπίδια λόγω των απεργιών – Φοβούνται για αρουραίους

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι. Οι απεργίες των υπαλλήλων, έχουν κρατήσει καιρό και έτσι τα σκουπίδια έχουν πλημμυρίσει την πόλη του φωτός. 

Ειδικότερα, εδώ και μία εβδομάδα, το Παρίσι έρχεται αντιμέτωπο με σωρούς απορριμμάτων που όλο και μεγαλώνουν, καθώς οι υπάλληλοι καθαριότητας απεργούν διαμαρτυρόμενοι για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που προωθεί ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δείχνει να μην κάνει πίσω, όπως και άλλωστε και οι Γάλλοι που βρίσκονται στους δρόμους.

Η απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας έχει ως συνέπεια περίπου 5.600 τόνοι απορριμμάτων να συγκεντρώνονται στους δρόμους του Παρισιού, σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου του Παρισιού, το οποίο επικαλείται το το AFP.

«Είναι άθλια και μυρίζει», δήλωσε η 23χρονη Mathilde Boyer, που ζει στο 15ο διαμέρισμα, προσθέτοντας ότι αν και ανησυχεί για τους υγειονομικούς κινδύνους, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων. «Δείχνει ότι υπάρχουν μικρά χέρια παντού στο Παρίσι και ότι η δουλειά τους -και το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή και σύνταξη- πρέπει να γίνεται σεβαστή», σημείωσε ακόμη.

Από την πλευρά της μια εργαζόμενη σε αρτοποιό, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε: «Είναι φρικτό. Καταλαβαίνεις, αν μπουν παράσιτα σε ένα ζαχαροπλαστείο, τι θα γίνει;»

Το πραγματικό πρόβλημα για το Παρίσι, ωστόσο, δεν είναι οι σακούλες αλλά οι αρουραίοι που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους. Η πόλη του Φωτός θεωρείται ότι είναι μία από τις πιο «προβληματικές» πόλεις σχετικά με τους αρουραίους, με την εθνική ιατρική ακαδημία της Γαλλίας να εκδίδει προειδοποίηση τον περασμένο Ιούλιο σχετικά με την «απειλή για την ανθρώπινη υγεία» εξαιτίας των αρουραίων και τις ασθένειες που μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!