Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σοφία Νικολάου: Αποσύρομαι οικειοθελώς από τα ψηφοδέλτια – ΝΔ: Της είχε διαμηνυθεί ότι δεν θα είναι υποψήφια

 

 

Αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια η Σοφία Νικολάου, οικειοθελώς κατά πληροφορίες.

 

Ατύπως, όπως πληροφορείται το protothema.gr, η ίδια εκτιμά ότι δεν έτυχε στήριξης από τη ΝΔ, την ώρα που κατά το περιβάλλον της, δεν έχει κατηγορηθεί για τίποτα και δεν υπάρχει πόρισμα που να της αποδίδει ευθύνες. Η υπόθεση των Τεμπών αποτέλεσε καταλύτη των εξελίξεων και άλλαξε τα δεδομένα την ώρα που ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, τυγχάνει προς το παρόν στήριξης από το Μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε η υποψηφιότητα της κυρίας Νικολάου είχε αφεθεί ανοιχτή δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Γιάννη Οικονόμου, παρότι η ίδια είχε ανακοινωθεί πως συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια.

 

Έτσι, με δεδομένο συνεπώς ότι ρωτούσαν οι εκλογείς της από την Εύβοια, η ίδια πήρε αυτή την απόφαση. Η ίδια φέρεται να θεωρεί ότι πολύ σύντομα θα δικαιωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και τότε θα επανακάμψει.

 

Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία

 

Την ίδια ώρα πηγές της Νέας Δημοκρατίας αντικρούουν όσα επισημαίνει το περιβάλλον της κυρίας Νικολάου τονίζοντας πως «επειδή όσα λέει, προκαλούν διαφορα ερωτήματα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολαου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο οτι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές». Όπως δε τονίζουν, αυτό είχε διαμηνυθεί στην κυρία Νικολάου εδώ και δύο εβδομάδες, πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

 

Σε δήλωσή της η Σοφία Νικολάου επισημαίνει:

 

Πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Περπάτησα και συνεχίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά, όσες επιθέσεις κι αν δέχθηκα, όση λάσπη κι αν εκτόξευσαν κάποιοι σε βάρος μου.

 

Έδωσα καθημερινές μάχες, θέλοντας να υπηρετήσω την Ελλάδα και κυρίως την πατρίδα μου την Εύβοια. Όμως, σ’ αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι αφάνταστα βαρύ, οφείλω να πάρω μια δύσκολη απόφαση.

 

Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές. Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας. Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη.

 

Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμιά ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου.

 

Δυστυχώς σήμερα επικρατούν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά εκείνων, που σκεπάζουν τη λογική, και την ακεραιότητα, τον αγώνα που έχω δώσει για να φτάσω μέχρι εδώ.

 

Όμως ο πόνος που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι πάνω από προσωπικές βλέψεις και στρατηγικές και αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μία σωστή Ελλάδα με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά αλλά και αγάπη για τον τόπο.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Ευβοιώτες που με στήριξαν αυτούς τους μήνες. Τους έχω όλους στην καρδιά μου.

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές έρευνα για την υπόθεση των αναθέσεων της κυρίας Σοφίας Νικολάου ενόσω τελούσε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι σε εξέλιξη στην Οικονομική Εισαγγελία με την συνδρομή του ΣΔΟΕ.

 

Η οικονομική εισαγγελία διερευνά την υπόθεση των αναθέσεων συμβάσεων που κατήρτισε η πρώην Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής πολιτικής για τις οποίες το προκαταρκτικό πόρισμα ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

 

Την υπόθεση έχει αναλάβει να διερευνήσει σε βάθος, η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου κατόπιν εντολής του επικεφαλής της Οικονομικής εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!