Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Την συμπαράσταση τους στον Ελληνικό λαό, θέλουν να δείξουν Ευρωπαίοι πολίτες στις Βρυξέλλες, οι οποίοι ετοιμάζουν μαζική κινητοποίηση για την τραγωδία στα Τέμπη στις 12 Μαρτίου.

«Είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των θυμάτων και απαιτούμε δικαιοσύνη! Απαιτούμε ασφαλείς και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και μεταφορές! Οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα κέρδη τους!», τονίζεται στην ανακοίνωση της συλλογικότητας.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών εφάρμοσαν με συνέπεια νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποβάθμισαν τις δημόσιες υπηρεσίες και στη συνέχεια, με την κηδεμονία της Τρόικας, οδήγησαν στην ιδιωτικοποίηση πολλών από αυτές.

Η ιταλική εταιρεία που αγόρασε το κερδοφόρο τμήμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως κάθε ιδιωτική εταιρεία, δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των επιβατών ή για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη της. Ταυτόχρονα, τα συνεχιζόμενα προγράμματα λιτότητας έχουν αποδυναμώσει ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου του ΟΣΕ, του δημόσιου φορέα που διαχειρίζεται το δίκτυο.

Ο ΟΣΕ διαθέτει αυτή τη στιγμή μόλις 700 εργαζόμενους, ενώ σύμφωνα με το οργανόγραμμά του θα έπρεπε να έχει 2.500. Η έλλειψη λειτουργικών συστημάτων σηματοδότησης, τηλεχειρισμού και αυτόματης ακινητοποίησης οφείλεται επίσης στις περικοπές και τις πολιτικές λιτότητας.

Το δικαίωμα όλων των Ελλήνων σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, υγεία, νερό, ενέργεια και ασφαλείς και ποιοτικές μεταφορές πρέπει να κατοχυρωθεί και οι υπηρεσίες αυτές να παραμείνουν/επιστρέψουν σε δημόσιο έλεγχο και να χρηματοδοτηθούν κατάλληλα!».

Διαδηλώσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις

Η δράση εντάσσεται στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα αλληλεγγύης που προετοιμάζεται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι, τη Ζυρίχη, την Κοπεγχάγη και το Βερολίνο, για το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!