Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη: Χιλιάδες πολίτες στην πορεία – Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας (Eικόνες, βίντεο)

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και των συγκεντρώσεων που πραγματοποιούν συνδικάτα και εργατικά κέντρα, μετά το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση απλώνεται από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα ενώ συνεχώς καταφθάνει κόσμος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 50.000 άτομα, ανάμεσά τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία της ελληνικής αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 15 προσαγωγές.

 

Στα άτομα που προσήχθησαν βρέθηκαν φωτοβολίδες, κουκούλες και ένα όπλο ρέπλικα.

 

Κλειστό το κέντρο

Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

 

Μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: Πάνω από 50.000 στους δρόμους της Αθήνας – Κλειστοί δρόμοι, πώς κινούνται τα ΜΜΜ

 

Στη σημερινή 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και εργαζόμενοι στα ΜΜΜ. Σημειώνεται ότι, η ΟΛΜΕ μέχρι και την Παρασκευή (10/3), θα πραγματοποιεί στάση εργασίας στα σχολεία από τις 11:00 ως τη λήξη του ωραρίου.

 

Η συγκέντρωση στην Αθήνα είχε προγραμματιστεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ είχε καλέσει για συγκέντρωση στα Προπύλαια.

 

Νωρίτερα, φοιτητές προχώρησαν στη συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας, τοποθετώντας ένα μεγάλο πανό που έγραφε: “Στάχτη να γίνεις κόσμε γερασμένε… και να το ξέρεις, θα βγούμε νικητές. Θα σας ανατρέψουμε!”.

 

Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, όπως ανακοίνωσαν τα έξι σωματεία τους, τονίζοντας ότι “κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους”.

 

Επιπλέον, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε Προαστιακό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

 

Τα Μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00 (μετρό γραμμή 1 & τραμ 11:00 – 17:00, μετρό γραμμή 2 & 3 12:00 – 16:00) προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ χειρόφρενο τραβούν αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ.

 

Πάντως, ενδέχεται οι πολίτες να ταλαιπωρηθούν ακόμα και για να βρουν ταξί, καθώς και οι αυτοκινητιστές ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν μέρος στις διαμαρτυρίες.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!