Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Λάρισα: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τη σύγκρουση τρένων – 60 τραυματίες – Φόβοι για εγκλωβισμένους (εικόνες και βίντεο)

 

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά, πραγματοποιήθηκε μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένους.

 

 

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη,  όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική. Από την σύγκρουση ξέσπασε φωτιά και τα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας καταστράφηκαν ολοσχερώς.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο αμαξοστοιχίες φέρονται να κινούνταν στην ίδια γραμμή.

 

 

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα και η 8 ΕΜΑΚ από Λάρισα και συνολικά 40 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από πολλές πόλεις και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη.

 

    

Η συγκλονιστική μαρτυρία στο LamiaReport νεαρής Λαμιώτισσας που ήταν μέσα στο τρένο το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία.

Εμφανώς σοκαρισμένη μίλησε στο LamiaReport μια επιβάτιδα από τη Λαμία, που ταξίδευε με τη μοιραία αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης από το Λιανοκλάδι στη Θεσσαλονίκη.

«Ξεκίνησα από το Λιανοκλάδι για Θεσσαλονίκη. Είχαμε μια καθυστέρηση 15′ λεπτά στα Παλαιοφάρσαλα και στη συνέχεια ξεκινήσαμε και πάλι για Θεσσαλονίκη. Ήμουν στο δεύτερο βαγόνι. Λίγο πριν τα Τέμπη ξαφνικά ακούστηκε ένα δυνατό μπαμ και τιναχτήκαμε κυριολεκτικά στον αέρα.

Το τρένο μετά τη σύγκρουση εκτροχιάστηκε, ενώ το μπροστινό βαγόνι το οποίο διαλύθηκε εντελώς πήρε και φωτιά. Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Βγήκαμε από τα παράθυρα από το τουμπαρισμένο βαγόνι βοηθώντας οι επιβάτες ο ένας τον άλλο για να απεγκλωβιστούμε. Είδα πολλούς τραυματίες και αυτό που δεν ξεχάσω ποτέ, είναι μια κοπέλα περίπου 20 ετών με ακρωτηριασμένο πόδι.

Είμαι πολύ σοκαρισμένη. Να μην το ζήσει αυτό άλλος άνθρωπος…», είπε η κοπέλα στο LamiaReport.

 

Τραυματίστηκαν παιδιά

«Από την πρώτη στιγμή συντονιστήκαμε και ήδη οι πρώτοι δέκα τραυματίες, βρίσκονται στο νοσοκομείο μας», λέει στο GRTimes ο διοικητής του Πανεπιστημίου Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Κατσικονούρης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι τρεις εξ αυτών έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

«Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και παιδιά», προσθέτει ο διοικητής, προσθέτοντας ότι κατόπιν συνεννόησης θα ανοίξει εφημερία και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο διαθέτει Παιδοχειρουργική Κλινική, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα τραυματισμένα ανήλικα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!