Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εκτροχιασμός τρένου στα Τέμπη – Πληροφορίες για επτά νεκρούς – Εσπευσμένα στη Λάρισα ο Πλεύρης

 

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Τρίτης στις Αρχές μετά από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στα Τέμπη με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για τραυματίες και εγκλωβισμένους, ενώ εκφράζονται και φόβοι για νεκρούς.

 

Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και αναχώρησε στις 19:22 εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός.

 

Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00, όταν εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με επιβατική και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

 

Αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών με δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

 

Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, για πολλούς τραυματίες και για φωτιές στις γραμμές, όπως ενημέρωσε το thessaliatv η αδελφή επιβάτη που απεγκλωβίστηκε από σπασμένο παράθυρο και έβλεπε παντού τραυματίες και αίματα.

 

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης επρόκειτο να μεταβεί προς τατα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς, προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχως.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Η ιστοσελίδα onlarissa παρουσίασε μαρτυρίες επιβατών, οι οποίοι ήταν σοκαρισμένοι από το συμβάν.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!