Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βλαντιμίρ Πούτιν: Πολύ δύσκολη η στιγμή για τη Ρωσία – Η Δύση έβγαλε «το τζίνι από το μπουκάλι»

Ομιλία-διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό από το βήμα της Δούμας πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν τρεις ημέρες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι «παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι» με τους πολίτες και με την Ουκρανία αλλά παραδέχθηκε ότι η ομιλία του γίνεται σε μια «πολύ δύσκολη» στιγμή για τη Ρωσία και σε ένα «πολύ δύσκολο περιβάλλον».

Εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ σε Δύση και ΝΑΤΟ επισημαίνοντας ότι μιλούσαν δημοσίως για την προμήθεια πυρηνικών όπλων στην κυβέρνηση του Κιέβου πριν την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όρο που χρησιμοποιεί η Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εργάζονται «για να διασφαλίσουν την ασφάλεια» στην «ιστορική γη» (σ.σ. αναφέρεται στην Ουκρανία).

«Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι τον Φεβρουάριο του 2022 όλα ήταν έτοιμα για μια επιχειρήση του Κιέβου στο Ντονμπάς. Το ξαναλέω, αυτοί άρχισαν τον πόλεμο και εμείς χρησιμοποιήσαμε βια για να τον σταματήσουμε» είπε ακόμα ο Πούτιν. Όπως είπε στόχος της Δύσης είναι να αποκτήσει υπέρτατη δύναμη και η Σεβαστόπολη ήταν ο επόμενος στόχος.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στη Δύση ο πρόεδρος της Ρωσιας υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο – τρομοκράτες, Ναζί ακόμα και τον Διάβολο – για να πολεμήσει την χώρα του.

Κατά την ανάγνωση Πούτιν οι Ουκρανοί είχαν γίνει «όμηροι των δυτικών αφεντικών τους» που είχαν καταλάβει τη χώρα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά. «Το καθεστώς του Κιέβου δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα αλλά τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων» είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε, επίσης, της χώρες της Δύσης ότι προσπαθούν να μετατρέψουν μια τοπική διαμάχη σε παγκόσμια λέγοντας ότι «θα απαντήσουμε κατάλληλα. Μιλάμε για την ύπαρξη της χώρας μας».

Κατά την έναρξη της ετήσιας ομιλίας του προς το έθνος, ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας μέσω ενός άνευ προηγουμένου πακέτου κυρώσεων, υπογραμμίζοντας ότι τρισεκατομμύρια δολάρια διακυβεύονται για τη Δύση, αλλά οι ροές εισοδήματος στην Ρωσία δεν έχουν στερέψει.

Η Ρωσία ήθελε να επιλυθεί η διένεξη στην Ουκρανία ειρηνικά, αλλά οι δυτικές χώρες είχαν προετοιμάσει ένα «διαφορετικό σενάριο» πίσω από την πλάτη της, τόνισε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος. «Κάναμε ό,τι είναι δυνατό για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα ειρηνικά, διαπραγματευόμενοι για μια ειρηνική επίλυση αυτής της δύσκολης σύγκρουσης, αλλά πίσω από τις πλάτες μας προετοιμαζόταν ένα πολύ διαφορετικό σενάριο» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Με αφορμή, δε, την πρόσφατη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου κατηγόρησε τη Δύση ότι έχει εξαπολύσει ατελείωτες κατηγορίες σε βάρος της Μόσχας. «Η Δύση απελευθέρωσε το τζίνι από το μπουκάλι» ως αποτέλεσμα του πολέμου, κι έχει διαπράξει πολλαπλά πραξικοπήματα», τόνισε.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!