Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νέες προκλήσεις και παραλήρημα Ερντογάν: «Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί»

Σε ένα ακόμα μπαράζ προκλητικότητας επιδόθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αν και τα πράγματα στην Τουρκία δεν πηγαίνουν καλά για τον πρόεδρο, ο ίδιος μάλλον βλέπει την επιστροφή του μέσω του εθνικισμού.

Ο Ερντογάν διάβασε… ποιήματα στον λαό του..! Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος με ένα ποίημα μίλησε για την Αγιά Σοφιά λέγοντας ότι η μετατροπή της σε τζαμί αποτέλεσε «δεύτερη Άλωση»!

Στο ποίημα που παρουσιάζει ο Τούρκος πρόεδρος τον εαυτό του ως δεύτερο πορθητή, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη, αναφέρει:

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν. Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο.

Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Άνοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!