Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τουρκία: Στις 14 Μαΐου θα γίνουν οι εκλογές – Γιατί επέλεξε αυτή την ημερομηνία ο Ερντογάν

Η ημερομηνία εκλογών στην Τουρκία κλείδωσε και αυτή είναι οι 14 Μαΐου. Ο Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στην κοινοβουλευτική του ομάδα και ανακοίνωσε αυτή την ημερομηνία, μια που τέτοια ημερομηνία είχε κερδίσει και ο Αντνάν Μεντερές, το 1950.

«Ο αείμνηστος Μεντερές είχε πει στις 14 Μαΐου 1950 “ως εδώ! Το έθνος μίλησε” και κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία. Και τώρα το έθνος μας θα πει “ως εδώ” στους πραξικοπηματίες την ίδια ημέρα 73 χρόνια μετά», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Να σημειώσουμε ότι ο Αντνάν Μεντερές ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας από το 1950 μέχρι το 1960, ενώ καταδικάστηκε σε θάνατο και απαγχονίστηκε το 1961 μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα

«Αιώνας της Τουρκίας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το 2023 ως χρονιά σύμβολο για τις υπηρεσίες του κόμματός του προς τη γειτονική χώρα, ενώ τόνισε ότι η φετινή χρονιά θα είναι η αφετηρία για τον «αιώνα της Τουρκίας».

Ο Ερντογάν στην ομιλία του άφησε αιχμές για τη Δύση, όταν μίλησε για την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας. «Η αμυντική μας δυνατότητα έχει αναπτυχθεί ραγδαία», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος. «Η Δύση σταμάτησε να μας πουλάει όπλα μετά που εφαρμόσαμε τα πολιτικά προγράμματά μας», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι μια χώρα που εξάγει όπλα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!