Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Υπόθεση Εύας Καϊλή: Ομολόγησε πως έδωσε τις βαλίτσες στον πατέρα της για να της κρύψει

Το σκάνδαλο του Qatargate βρήκε στο επίκεντρό του την Εύα Καϊλή. Την ώρα που ο σύντροφός της προσπαθεί να «πείσει» αρχές και κοινή γνώμη πως για όλα ευθύνεται εκείνος και καμία σχέση δεν έχει η όμορφη Εύα, η Ευρωβουλευτής περιμένει να μάθει αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Η βελγική εφημερίδα Le Soir προχωρά σε άλλη μια σημαντική αποκάλυψη για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που έχει κάνει πολλές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που βρίσκονταν στο σπίτι της.

Θυμίζουμε ότι αρχικά ο πατέρας της συνελήφθη (και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος) έχοντας στην κατοχή του τη βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ. Έτσι, οι Αρχές ξεπέρασαν το εμπόδιο της ασυλίας της ευρωβουλευτή και έκαναν έφοδο στο σπίτι της όπου βρέθηκαν άλλα 150.000 ευρώ.

Τι γράφει η Le Soir

«Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι έδωσε οδηγίες στον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά», σημειώνει ο εισαγγελέας Διαφθοράς, Μισέλ Κλέζ στο έγγραφο για τη σύλληψη της Εύας Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου. «(σ.σ. Η Καϊλή) Είπε ότι γνώριζε στο παρελθόν την δραστηριότητα του συντρόφου της (σ.σ. του Φραντσέσκου Τζόρτζι) με τον κ. Παντσέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά είχαν περάσει από το διαμέρισμά της», συμπληρώνει ο Μισέλ Κλεζ που προΐσταται των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει συγκλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο και όχι μόνο.

Όταν η αστυνομία έκανε την επιχείρηση σε βάρος του συντρόφου της, η Εύα Καϊλή πανικοβλήθηκε. Εκτός από το να δώσει οδηγίες στον πατέρα της για να κρύψει γρήγορα ένα τμήμα των χρημάτων, η ίδια «προσπάθησε να προειδοποιήσει και τον Παντσέρι και άλλους δύο ευρωβουλευτές για την έρευνα». Η εφημερίδα δεν αναφέρει ποιοι ήταν αυτοί οι δύο ευρωβουλευτές, τους οποίους επιχείρησε να προειδοποιήσει η Ελληνίδα συνάδελφός τους.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι παραδέχθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ότι ήταν μέρος μιας ομάδας που αξιοποιήθηκε από το Μαρόκο και το Κατάρ για να επηρεάσει ευρωπαϊκές αποφάσεις.

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν» ήταν, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η La Repubblica, αυτά που υποστήριξε ο Τζόρτζι για να παραδεχθεί τις σε βάρος του κατηγορίες – ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά. «Αφού κατέρρευσε μπροστά στους αξιωματούχους των Βρυξελλών, ο Τζόρτζι παραδέχθηκε ότι είχε ενεργήσει παράνομα και δήλωσε μετανιωμένος», τόνιζε η La Repubblica.

«Νιώθω προσβεβλημένος που έχετε πρόσβαση στα έγγραφα αυτά. Είμαι ο μόνος που ακολουθεί τους κανόνες;», είπε οργισμένος ο Αντρέ Ριζόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή και γνωστός ποινικολόγος στο Βέλγιο.

Τι ομολόγησε ο Παντσέρι

H Le Soir αποκαλύπτει επίσης ότι ο Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, «έδωσε επίσης οδηγίες στον Τζόρτζι σχετικά με τη σύντροφό του». Μάλιστα, η βελγική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες που έχουν φτάσει στους δημοσιογράφους της και έχουν προέλθει από τηλεφωνικές υποκλοπές.

Η βελγική εφημερίδα γράφει ότι μετά τη σύλληψή του και τον εντοπισμό στο σπίτι του 600.000 ευρώ σε μετρητά ο Παντσέρι υποχρεώθηκε εν μέρει να παραδεχθεί την εμπλοκή του στο Qatargate.

«Αρνήθηκε ότι ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα ήταν αποδέκτης των δώρων από το Κατάρ, παραδέχθηκε εν μέρει τα γεγονότα» για τη διαφθορά και τις παρεμβάσεις υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου, γράφει ο εισαγγελέας Κλεζ στο έγγραφο για τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή.

Την ίδια ώρα, στις έρευνες συμμετέχει πλέον και η Europol. Τη Δευτέρα ανέφερε σε e-mail ότι συμμετέχει «για να στηρίξει τις βελγικές έρευνες» αναφορικά με το Qatargate. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις έρευνες παίρνε μέρος και η Eurojust, η οποία επικεντρώνεται σε όσα είχαν συμβεί στην Ιταλία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!