Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Απέτυχε η δοκιμή πυρηνικής τορπίλης της Ρωσίας

Μετά την εντολή υποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα, η οποία ωστόσο έγινε δεκτή με επιφυλάξεις από Κίεβο και ΝΑΤΟ, ο Πούτιν είναι πιθανόν να μετρά ακόμη μια αποτυχία.

Κι αυτό γιατί φέρεται να «επιχείρησε, αλλά πιθανότατα απέτυχε» να δοκιμάσει την πυρηνική τορπίλη «Poseidon», και το ρωσικό υποβρύχιο που φέρει τις τορπίλες, το K-329 Belgorod, επιστρέφει στη βάση του από την Αρκτική, σύμφωνα αμερικανικές πηγές πληροφοριών, που εκλαμβάνουν την εξέλιξη ως πιθανό σημάδι ότι οι κυρώσεις κατά της Μόσχας αρχίζουν να «δαγκώνουν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η Ρωσία προσπάθησε να δείξει ότι είναι το αφεντικό στο πλαίσιο του πυρηνικού εκβιασμού, ωστόσο απέτυχε.

«Δύσκολες στιγμές για τη στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας»

Εικάζεται πως η αποτυχία δοκιμής του όπλου πιθανότατα οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα. «Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος της ευρύτερης εικόνας και της πρόσφατης στρατιωτικής πρακτικής της Ρωσίας, η αποστολή κακώς εκπαιδευμένων και ανεπαρκώς εξοπλισμένων στρατευμάτων στην Ουκρανία», δήλωσε δυτικός διπλωμάτης στο CNN.

«Η στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας περνάει δύσκολες στιγμές και μπορούμε επίσης να δούμε ότι οι κυρώσεις της Δύσης σε στρατιωτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας έχουν αποτέλεσμα και πρέπει να συνεχιστούν».

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιχειρήσει να δοκιμάσει ξανά την τορπίλη, αλλά σημειώνουν ότι τα νερά στην περιοχή δοκιμών θα αρχίσουν σύντομα να παγώνουν, περιορίζοντας τις πιθανότητες για επιχειρήσεις.

Μια δοκιμή της τορπίλης θα είχε πιθανότατα επιτείνει ακόμη περισσότερο τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, σε μια εποχή που η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της παρακολουθούν προσεκτικά τη Ρωσία για οποιαδήποτε ένδειξη ότι μπορεί να ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η τρομακτική τορπίλη

Η τρομακτική πυρηνική τορπίλη, με την ονομασία Poseidon, εκτοξεύεται από το Belgorod -το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο μήκους 184 μέτρων και πλάτους 18 μέτρων-, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία μόλις το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η τορπίλη, έχει χαρακτηριστεί ως το «Οπλο της Αποκάλυψης» και η Ρωσία καυχιόταν ότι θα ήταν ικανή να καταστρέψει ολόκληρες πόλεις προκαλώντας τσουνάμι.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!