Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κέρκυρα: Οι διάσημοι κάτοικοι στο βενετσιάνικο στολίδι του Ιονίου

Η Κέρκυρα και οι διάσημοι κάτοικοι του νησιού. Προσωπικότητες που έγραψαν ιστορία στο χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού και των τεχνών.

Ήταν και είναι αρκετοί. Το βενετσιάνικο στολίδι του Ιονίου, που αναβλύζει ζωή χειμώνα-καλοκαίρι, υπήρξε ανέκαθεν κέντρο πολιτισμού και γενέτειρα ιδιαίτερων προσωπικοτήτων που άφησαν ιστορία, ο καθένας με τον τρόπο τους.

Η πρωτότυπη πολεοδομία της, τα αρχαία της, η μοναδική της αρχιτεκτονική και ο ιταλιάνικος αέρας της, είναι μόνο λίγα από τα εθιστικά χαρακτηριστικά της Κέρκυρας.

Οι κάτοικοί της την υπερλατρεύουν. Με καμάρι υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία τη σχέση τους με εκείνη, με ολοζώντανες αναμνήσεις και εικόνες από το νησί που χαράσσονται στην ψυχή. Θυμόμαστε κάποιους εκ των σημαντικότερων σταρ-κατοίκων της Κέρκυρας. Από την βασιλική οικογένεια έως και την μεγάλη οθόνη…

Η απόλυτη κωμικός του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, Ρένα Βλαχοπούλου, γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1917. Η ελληνίδα σταρ, με καμάρι για την καταγωγή της και προέλευση από αριστοκρατική οικογένεια, δήλωσε από πολύ νωρίς την έφεσή της στον χώρο του θεάματος.

Συγκεκριμένα στο τραγούδι και το θέατρο. Την δεκαετία του ’60, ανοίγονται στην Ρένα οι πόρτες του σινεμά.

Ακολουθούν δυνατές επιτυχίες για την καριέρα της όπως οι ταινίες, «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Κάτι να καίει», «Κορίτσια για φίλημα» και «Η χαρτοπαίχτρα» μεταξύ άλλων.

Πλέον είχε την ευκαιρία να ξετυλίξει όλα τις τα εντυπωσιακά ταλέντα, όπως η υποκριτική, ο χορός και το τραγούδι που τόσο αγαπούσε. Η κερκυραία… θεότητα του ελληνικού κινηματογράφου άφησε πίσω της τον θρύλο της και έφυγε από την ζωή το 2004 σε ηλικία 84 ετών.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!