Twitter: Χάος και σύγχυση πριν από την ώρα της κρίσης
Φόβος και τρόμος απλώθηκαν στα γραφεία της Twitter Inc. σε όλο τον κόσμο, από το Λονδίνο μέχρι το Σαν Φρανσίσκο και τη Σιγκαπούρη, καθώς οι 7.500 εργαζόμενοι περιμένουν να μάθουν αν θα απολυθούν από τον Έλον Μασκ το απόγευμα της Παρασκευής.
Από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της πλατφόρμας την περασμένη εβδομάδα, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος κρατά το προσωπικό στο σκοτάδι. Δεν έχει μιλήσει στους εργαζομένους, ούτε έχει παρουσιάσει τα σχέδιά του, αφήνοντάς τους να βασίζονται σε δημοσιεύματα και tweet του Μασκ για να καταλάβουν τι συμβαίνει, όπως διαμαρτυρήθηκαν «αρκετοί» εργαζόμενοι στο Reuters.
Τα γραφεία της πλατφόρμας παραμένουν προσωρινά κλειστά από το πρωί και οι εργαζόμενοι περιμένουν να ειδοποιηθούν με email αν οι θέσεις τους περιλαμβάνονται στις περικοπές, οι οποίες σύμφωνα με εταιρικά έγγραφα που διέρρευσαν αφορούν το μισό προσωπικό, ή περίπου 3.700 άτομα.
«Σε μια προσπάθεια να βάλουμε το Twitter σε υγιή πορεία, θα πρέπει να περάσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου προσωπικού μας την Παρασκευή» έγραφε το email προς τους εργαζομένους σύμφωνα με το Reuters.
Twitter employees vented their frustrations about the layoffs on the social network, using the hashtag #OneTeam https://t.co/AfpB2L9z9L 5/5
— Reuters (@Reuters) November 4, 2022
Τα μαντάτα αναμένονται στις 18.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το μήνυμα.
Στόχος των περικοπών φαίνεται πως θα είναι η ομάδα που ελέγχει τις αναρτήσεις για ακατάλληλο περιεχόμενο, αναφέρουν εργαζόμενοι στο Twitter. Ο Μασκ έχει δηλώσει πως θέλει να αποκαταστήσει την ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα χωρίς όμως να την αφήσει να εκφυλιστεί σε «τοπίο από την κόλαση».
Ο Μασκ, ο οποίος έχει ήδη καρατομήσει τα ανώτερα στελέχη, έχει ζητήσει περικοπές σε ετήσια λειτουργικά έξοδα ύψους έως 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δύο πηγές του Reuters και εσωτερικό έγγραφο της εταιρείας.
Τα κεντρικά γραφεία της Twitter Inc. στο Λονδίνο, όπως και τα γραφεία στο Δουβλίνο είναι κενά κλειστά. Οι κάρτες εισόδου δεν λειτουργούν προκειμένου να «προστατευτεί η ασφάλεια κάθε εργαζομένου καθώς και τα συστήματα και τα δεδομένα πελατών».
Την Πέμπτη, πάντως, οι εργαζόμενοι υπέβαλαν μαζική αγωγή εναντίον της Twitter Inc., υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία προχωρά σε μαζικές απολύσεις χωρίς να έχει ενημερώσει το προσωπικό τουλάχιστον 60 ημέρες νωρίτερα, όπως προβλέπει η ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ και της πολιτείας της Καλιφόρνια.