Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κλιμακώνει επικίνδυνα η Τουρκία: Ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μετέφερε τεθωρακισμένα σε Σάμο και Λέσβο (εικόνες)

Τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ κάνουν σήμερα φωτογραφίες, οι οποίες -όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα– απεικονίζουν ελληνικά τεθωρακισμένα σε Λέσβο και Σάμο.

 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, το επίμαχο υλικό έχει δημοσιευτεί στο σύνολο του τουρκικού τύπου και οι φωτογραφίες φέρονται να τραβήχτηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου, δείχνοντας ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στα δύο νησιά. Κατά τις ίδιες πηγές, τα πλάνα ελήφθησαν από τουρκικά drones, με την Άγκυρα να κάνει λόγο για 23 άρματα μάχης που αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο, λέγοντας μάλιστα πως είναι ιδίου τύπου με τα άρματα που πριν λίγες εβδομάδες έφεραν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

 

 

Μπαράζ προκλητικών δηλώσεων

Τον τελευταίο καιρό η Τουρκία επιχειρεί να αυξήσει την ένταση, κλιμακώνοντας τη ρητορική της έναντι της Ελλάδας, με εμπρηστικές δηλώσεις υπουργών, αξιωματούχων αλλά και του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

 

Η Άγκυρα κατηγορεί διαρκώς την χώρα για στρατιωτικοποίηση των νησιών, όπως έκανε χθες και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ηurriyet, ο οποίος δεν έχασε ευκαιρία να εκτοξεύσει απειλές για άλλη μία φορά.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Ακάρ, έκανε λόγο για ”δικαίωμα αυτοάμυνας της Τουρκίας”, ενώ απείλησε εμμέσως λέγοντας πως ”αν οι Έλληνες συνεχίσουν να έχουν την ίδια νοοτροπία, φαίνεται ότι θα τους βοηθήσει πολύ το να ξέρουν κολύμπι”.

 

 

“Στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών. Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους”, συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

 

Μάλιστα, η συνέντευξη δόθηκε λίγες μόλις ώρες μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!