Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

ΟΗΕ: Διεθνοποίηση της τουρκικής επιθετικότητας από Μητσοτάκη – Ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη έδωσε το «παρών» σε δεξίωση που παρέθεσε, την Τετάρτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμή των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

O Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Alpha στη Νέα Υόρκη, στη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ έθιξε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ωστόσο το τετ – α – τετ των δύο ανδρών δεν είχε απλά κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς ο κ. Μητσοτάκης εξέθεσε τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ακολουθώντας την στρατηγική της «διεθνοποίησης της τουρκικής επιθετικότητας» που ακολουθεί σταθερά η Αθήνα.

 

Photo_21-9-22__20_36_24

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε συνάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου. Μάλιστα απόψε ο πρωθυπουργός συναντά και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, όπου αναμένεται να θέσει επί τάπητος τις προκλήσεις των Τούρκων.