Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ισόβια στον 50χρονο που έσφαξε με 23 μαχαιριές την σύζυγο του στην Πολίχνη

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 50χρονος που μαχαίρωσε και σκότωσε την 48χρονη σύζυγο του τον Νοέμβριο του 2021 μέσα στο σπίτι τους στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επιπλέον του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Η άγρια δολοφονία της 48χρονης είχε σοκάρει το πανελλήνιο αφού η σορός της εντοπίστηκε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της και έφερε συνολικά 23 μαχαιριές. Ο δράστης με καταγωγή από την Αρμενία, αφού σκότωσε τη σύζυγό του, ξεπλεινε τα χέρια του από τα αίματα και κατευθύνθηκε έως το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Στους αστυνομικούς ανέφερε ψυχρά ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του μέσα στο διαμέρισμά του επί της οδού Πόντου και τους έδωσε τη διεύθυνση αλλά και τον όροφο για να την εντοπίσουν.

Ο ίδιος αργότερα επικαλέστηκε πως πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ σήμερα δεν μετήχθη στο δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην.

Η κατάθεση του γιου του

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσε σήμερα το πρωί ο γιος της 48χρονης γυναίκας, ο οποίος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Μιλώντας για τον πατέρα του, περιέγραψε έναν άνθρωπο ιδιαίτερα βίαιο, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά πρόβλημα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί δύο φορές.

Η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και υπήρχαν καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού. Ο 50χρονος, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, χτυπούσε συχνά την μητέρα του αλλά και τον ίδιον, και τον χαρακτήρισε ως έναν άνθρωπο της νύχτας που ήθελε να περνάει πάντα το δικό του και έκανε δουλειές στο σκοτάδι.

«Η μαμά μου φοβόταν να χωρίσει. Της είχε πει ότι “αν ποτέ φύγεις εγώ θα σε βρω και αν δεν σε βρω θα πάνω κακό στους δικούς σου ανθρώπους”. Ο πατέρας μου ήταν πολύ βίαιος άνθρωπος. Νιώθαμε ότι κινδυνεύουμε. Ότι κι αν ήταν ο πατέρας μου, δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγε έτσι», ανέφερε ο γιος του ζευγαριού. «Ο πατέρας μου είχε καταγωγή από την Αρμενία, εκεί μεγάλωσε. Εκανε δουλειές της νύχτας, ήταν άνθρωπος που έκλεβε, έμπαινε σε φασαρίες, έχει κάνει φυλακή στην Αρμενία. Ζούσε την νύχτα», είπε.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!