Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μέγαρα: Έσπαγαν ένα παλιό κομμάτι της γέφυρας όταν έγινε η κατάρρευση-Πως συνέβη το ατύχημα (εικόνες)

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας Καρδατά στα Μέγαρα, λίγο πριν από τις 9 το πρωί.

Οι τραυματίες είναι χειριστές μηχανημάτων που συμμετείχαν σε εργασίες για τη συντήρηση και επισκευή της παλιάς γέφυρας που βρίσκεται στον κόμβο Μεγάρων, στο ύψος του 39ου χιλιόμετρου της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Οι χειριστές τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας και ο ένας από τους δύο απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο. Διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι εκτός κινδύνου.

Πως έγινε το ατύχημα

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς έγινε το ατύχημα στη γέφυρα «Καρδατά», στον κόμβο της Νέας Περάμου, έδωσε μιλώντας στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις αρχικές πληροφορίες ότι οι δύο τραυματίες χειριστές δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, «το ατύχημα σημειώθηκε καθώς οι χειριστές έσπαγαν το παλιό κομμάτι της γέφυρας, το οποίο είχε επεκταθεί στο παρελθόν. Εκεί, ίσως κάποιος λάθος χειρισμός είτε κάτι άλλο προκάλεσε το ατύχημα, με αποτέλεσμα να γίνει αυτό που έγινε».

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

«Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών κατεδάφισης στη γέφυρα Καρδατά στην περιοχή των Μεγάρων, δύο χειριστές μηχανήματος έργου τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν ένα μηχάνημα υποχώρησε μαζί με τμήμα της υπό κατεδάφιση πλάκας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση η εταιρεία.

Και συνεχίζει: «Οι εργασίες κατεδάφισης και ανακατασκευής της γέφυρας έχουν διακοπεί προσωρινά έως ότου διερευνηθούν οι συνθήκες του ατυχήματος. Η Ολυμπία Οδός παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας τους και εύχεται ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία τους».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!