Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ρόδος: Σε «ήρεμη ψυχική κατάσταση» η δολοφονία του 46χρονου εργολάβου-Πλαστές επιταγές είχε δώσει ο δράστης

Το ερώτημα εάν η δολοφονία του 46χρονου εργολάβου στην Ρόδο από τον 53χρονο ξενοδόχο και τον 20χρονο γιο του, οι οποίοι έχουν συλληφθεί, ήταν προμελετημένο ή όχι επιχειρούν να απαντήσουν οι αρχές.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης του 53χρονου, ο ξενοδόχος «την 28-08-2022, από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του (…), ενεργώντας κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο, ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αφαίρεσαν τη ζωή άλλου».

Η τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική» ανέφερε ότι ο ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό του 46χρονου ενημέρωσε προφορικά τους αστυνομικούς ότι το θύμα έφερε δύο τραύματα από θλων άγνωστο όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του θύματος που του προκάλεσαν κρανιοεγκεφαλική κάκωση, τα οποία μπορούσαν να οδηγήσουν στο θάνατό του.

Οι δύο δράστες έχουν υπσοτηρίξει ότι ο θάνατος του εργολάβου προήλθε από πνιγμό με σχοινί μετά από καυγά έξω από το ξενοδοχείο. Ο ιατροδικαστής ωστόσο προφορικώς έχει εκθέσει ότι παρότι βρέθηκαν σημάδια στον λαιμό, προφανώς από σχοινί, δεν είναι δυνατόν να αποφανθεί αν υπήρξε πνιγμός με κλείσιμο των αεραγωγών του θύματος λόγω της καταστάσεως προχωρημένης σήψεως στην οποία βρέθηκε το θύμα.

Ο δράστης είχε δώσει πλαστές επιταγές στον 46χρονο

Ο αδερφός του 46χρονου, Χρήστος Τοπάλης, είπε στην τοπική εφημερίδα «Ροδιακή» ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί αν στο έγκλημα υπήρξε η συμμετοχή και άλλων ατόμων.

Ο Χρήστος Τοπάλη αποκαλύπτει επίσης ότι ο 53χρονος πριν από 3-4 εβδομάδες τους είχε δώσει δύο επιταγές των 20.000 και 30.000 ευρώ αντίστοιχα για τα χρήματα που τους όφειλε, οι οποίες όμως όταν πήγαν να τις εισπράξουν διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστές. «Έχει βγάλει και πλαστές επιταγές 20 και 30 χιλιάδες ευρώ! Τις είχε βγάλει ο ίδιος από το κομπιούτερ και τις έδωσε πριν 3-4 εβδομάδες. Του το είπε την Κυριακή ο αδελφός μου, μάλλον το πρωί που τον συνάντησε».

Ο Χρήστος δούλευε μαζί με τον αδελφό του και γνώριζε όπως μας είπε όλες τις επαγγελματικές του κινήσεις και υποχρεώσεις. Μιλούσαν καθημερινά για αυτά και έτσι είχε γνώση και ο ίδιος. Τη δουλειά στο ξενοδοχείο του 53χρονου την είχαν κάνει το 2018-2019 και το ποσό που τους οφειλόταν ανερχόταν στις 100.000 ευρώ.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις που είχε ο αδελφός του με τον 53χρονο, ο Χρήστος Τοπάλη είπε: «Σχέσεις μας ήταν να πηγαίνει κάθε Κυριακή να του δίνει κάποια χρήματα, πότε του έδινε και πότε όχι γιατί ήταν πάντα στα ψέματα· σήμερα, αύριο μεθαύριο… Ο αδελφός μου τώρα στα τελευταία το υποψιαζόταν αυτό, ότι τον κορόιδευε για να μη δίνει λεφτά».

Ο αδελφός του θύματος αναφέρθηκε και σε αυτά που συνέβησαν την Κυριακή 28 Αυγούστου στο ξενοδοχείο του 53χρονου: «Εγώ πιστεύω ότι όλο αυτό το έστησαν οι ίδιοι, ούτε υπήρχε καβγάς, γιατί όλα αυτά που λέει είναι ψέματα, γιατί τον πήραν τηλέφωνο και η αστυνομία ρώτησε τον γιο του και είπε ότι κόρναρε και έφυγε, πώς έγινε καβγάς».

Επίσης ο Χρήστος Τοπάλη πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες που άρχισαν να αναζητούν τον 46χρονο, πήγαινε καθημερινά όπως και η αστυνομία και τον ρωτούσε, όμως ο 53χρονος του απαντούσε πως δεν τον είχε δει, είχαν μιλήσει στις 4.30 το απόγευμα και μόνο αυτό και πως είχε ζητήσει από τον αλλοδαπό εργολάβο να πάει τη Δευτέρα (29 Αυγούστου) για να τον πληρώσει.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!