Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Burning Man»: Μποτιλιάρισμα στην έρημο για το πιο… καυτό φεστιβάλ – Απίστευτες εικόνες

Ιώβεια υπομονή επέδειξαν εκατοντάδες φαν του Φεστιβάλ «Burning Man» στις ΗΠΑ με βίντεο και εικόνες στα social media να δείχνουν ατελείωτες ουρές οχημάτων και τους οδηγούς να αδημονούν να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους: την έρημο Νεβάδα, εκεί όπου οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν «καυτά πάρτι».

Προχθές, όπως γράφει η εφημερίδα Bild, πολλοί οδηγοί ήταν κολλημένοι στην κίνηση επί οκτώ ώρες και για του λόγου το αληθές, ανέβηκαν σχετικές φωτογραφίες στο Twitter. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το φεστιβάλ «Βurning Man» (Φλεγόμενος Άνθρωπος) είναι το μεγαλύτερο υπαίθριο φεστιβάλ της Βόρειας Αμερικής.

Λόγω της πανδημίας του κοροναιού, το φεστιβάλ όπου οι συμμετέχοντες βλέπουν το ξύλινο ανδρείκελο να καίγεται όμορφα και αισθησιακά στην έρημο, δεν είχε πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Για τις ανάγκες του φεστιβάλ, μία ολόκληρη εβδομάδα χτίζεται ουσιαστικά μία ουτοπία, η «Black Rock City», μία «προσωρινή μητρόπολη» γνωστή επίσης ως «playa», όπως την αποκαλούν οι διοργανωτές, με τα πανύψηλα γλυπτά να θυμίζουν το δυστοπικό σύμπαν του «Mad Max». Οταν καίγεται πανηγυρικά το σήμα κατατεθέν της εκδήλωσης, το τεράστιο ξύλινο ανδρείκελο, η πόλη «playa» εξαφανίζεται.

Δεν πρόκειται για rave ή electro πάρτι αλλά για έναν συνδυασμό τους που γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης. Από την τέχνη μέχρι τη μόδα και τη σεξουαλικότητα, με εικαστικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια, πάρτι και την περίφημη σκηνή των οργίων «The Orgy Dome». Σ΄ έναν κλειστό, κλιματιζόμενο χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να μυηθούν στον ελεύθερο έρωτα του «Burning Man».

«Κανείς δεν είναι διάσημος ή άσημος, όλοι είμαστε ίσοι», υπογραμμίζεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, που κάθε χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον κοινών θνητών, αλλά και διασημοτήτων ακόμη και την «αφρόκρεμα» της Σίλικον Βάλεϊ.

Το Φεστιβάλ «Burning Man» ξεκίνησε από μια ομάδα καλλιτεχνών από το Σαν Φρανσίσκο το 1986 και το 1991 μεταφέρθηκε στην έρημο της Νεβάδα, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο μέχρι που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός. Ύστερα από απουσία δύο ετών, το φεστιβάλ επιστρέφει δριμύτερο…

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!