Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για Πισπιρίγκου-Προτείνει να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας προτείνει να δικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

Στην πρόταση του προς το Συμβούλειο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας ζητά η 33χρονη να καθίσει στο σκαμνί του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 9χρονου παιδιού, το οποίο κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού στις 29 Ιανουαρίου 2022 συνεπεία θανατηφόρας δηλητηρίασης από τη φαρμακευτική ουσία «κεταμίνη», όπως αναφέρεται στην τοξικολογική έκθεση.

Στη συνέχεια ο ειαγγελέας προτείνει να δικαστεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να αποπειράθηκε να δολοφονήσει την 9χρονη ενώ το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών λίγους μήνες πριν έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή. Στην κατακλείδα της πρότασής του προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία παραμένει κρατούμενη στις φυλακές Κροδυαλλού.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή όχι της κατηγορούμενης στο «εδώλιο» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έχει το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφανθεί για το ζήτημα με βούλευμα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!