Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν- «Η Ελλάδα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς»

Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική κατά της χώρας μας ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, χθες, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας.

«Θα ήθελα να διατυπώσω την ακόλουθη υπενθύμιση για την Ελλάδα, η οποία τελευταία έχει κλιμακώσει τις παρενοχλήσεις και την αγένειά της προς τη χώρα μας. Η Ελλάδα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς, καθώς δεν είναι ισότιμη σε πολιτικό, οικονομικό ή στρατιωτικό επίπεδο», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να κάνει σαφές στην Δύση ότι δεν θα πρέπει να εμπλέκει την Ελλάδα στον διάλογο με την Τουρκία, η οποία είναι πιο ισχυρός συνομιλητής. Μάλιστα το ίδιο έχει ζητήσει και από την Αθήνα το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή να διαπραγματευθεί με την Άγκυρα και να μην ζητάει την παρέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ. Αυτή η «γραμμή» του Τούρκου προέδρου δείχνει ότι η απόφαση της Ελλάδας να ενημερώνει τους συμμάχους και εταίρους της για την προκλητική στάση της Τουρκίας αποδίδει καρπούς.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία θα κάνει «ό,τι χρειάζεται όταν έρθει ο καιρός». «Ελλάδα, δες την Ιστορία, κοίτα πίσω στον χρόνο… Αν το παρακάνεις, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο ένα πράγμα να πούμε στην Ελλάδα: Θυμήσου τη Σμύρνη!», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Σαμψούντα, αναφερόμενος στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!