Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Ρούλα «καλεί» το FBI: Σανίδα σωτηρίας εκτός συνόρων αναζητά η Πισπιρίγκου

Μέχρι και FBI έχει φτάσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να αμφισβητήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που στην ουσία τη βάζουν στο κάδρο και για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Όλο αυτό το διάστημα του ενός μηνός (του Αυγούστου) που θεωρείται «νεκρή» περίοδος, καθώς όλες οι διαδικασίες έχουν παγώσει, η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί ώστε να έχει νέα στοιχεία στα χέρια της και κυρίως να μπορέσει να αντικρούσει το πόρισμα των έγκυρων ιατροδικαστών. Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει πως είναι αθώα και υποστηρίζει ότι στο τέλος θα αποδειχθεί πως δεν έβλαψε κανένα από τα παιδιά της και ότι προφυλακίστηκε άδικα. Γι’ αυτό άλλωστε επιμένει και στο αίτημα αποφυλάκισης. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αντικρούσει τα επιστημονικά πορίσματα που την έχουν βάλει με την πλάτη στον τοίχο. Σε αυτό το πλαίσιο, η 34χρονη, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει νέα στοιχεία που θα αμφισβητούν το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, «κοιτάει» εκτός συνόρων. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών έχει μεταφραστεί και ήδη έχει αποσταλεί σε τοξικολογικό εργαστήριο της Γερμανίας, ενώ την ίδια στιγμή αναζητούνται κι άλλα παρόμοια Κέντρα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ευρώπη. Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι ήδη υπάρχει επικοινωνία με το Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του FBI στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, προς αναζήτηση απαντήσεων στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την υπόθεση και των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Μάλιστα, εκεί θα μεταβεί ο ίδιος ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα υπό έλεγχο στοιχεία αφορούν και στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις Τσάκωνα – Τσιόλα, στους ιατρικούς φακέλους των παιδιών και στις καταθέσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, σε Αθήνα και Πάτρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», κινήσεις προετοιμασίας, ενόψει της απολογίας της κατηγορουμένης για το θάνατο των δύο πρώτων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, βάσει του τελευταίου πορίσματος των κρατικών πραγματογνωμόνων, γίνονται και από το δίδυμο Καρακούκη – Καλόγρηα, προκειμένου να μη δοθεί νομικό πάτημα στην πλευρά Πισπιρίγκου, γι’ αυτό και έχουν καλέσει τους δύο ιατροδικαστές, Ιωάννα Τσάκωνα (Μαλένας) και Αγγελική Τσιόλα (Ίριδας), να προσαρμοστούν στο περιεχόμενο της τελικής τους έκθεσης.

Στο μεταξύ, όπως δημοσιεύτηκε και στην «ΟΝ time Σαββατοκύριακο», η 35η ανακρίτρια Αθηνών, Ευγενία Τζωρτζάτου, η οποία έχει ήδη μελετήσει τη δικογραφία, θα αποφασίσει πόσα και ποια άτομα θα κληθούν να καταθέσουν, πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαδικασίας με την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν την έμπειρη ανακρίτρια να εστιάζει στο ενδεχόμενο να έχουν σκόπιμη ή ακούσια εμπλοκή στους θανάτους Μαλένας και Ίριδας και συγγενικά πρόσωπα της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζωρτζάτου δεν θα χρειαστεί να καλέσει το σύνολο των μαρτύρων που έδωσαν καταθέσεις στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών κατά τη διάρκεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης. Η έμπειρη δικαστικός έχει ήδη καταλήξει σε κάποια πρώτα συμπεράσματα για τους δύο θανάτους. Παράλληλα, η κ. Τζωρτζάτου θα «σταθεί», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και στο ενδεχόμενο να έχουν σκόπιμη ή ακούσια εμπλοκή στην τραγωδία συγγενικά πρόσωπα της κατηγορούμενης, με «ανοικτό» δηλαδή το ζήτημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο. Στο μεταξύ, με δεδομένο ότι το νέο δικαστικό έτος αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου, εκτιμάται ότι μετά την ημερομηνία αυτή θα προκύψουν οι όποιες ουσιαστικές εξελίξεις.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime την Δευτέρα 22/8

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!