Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νέες απειλές από Ακάρ για το Καστελλόριζο λίγο πριν την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου στην Μεσόγειο

Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα λίγες ώρες πριν βγει στα νερά της Μεσογείου το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν». Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε νέες απειλές για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και έβαλε στο στόχαστρο το Καστελλόριζο.

Σε συνέδριο Τούρκων πρεσβευτών στην Άγκυρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε σε δήλωση κάποιου Έλληνα υπουργού που φέρεται να είπε για τοςυ Τούρκους: «αν μπορούν ας έρθουν».  «Αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό», σχολίασε ο Τούρκος υπουργός και κατέδειξε ως στρατιωτικό στόχο το Καστελλόριζο. Μάλιστα ανέφερε ότι το νησί απέχει μόλις 1.950 μέτρα από τα τουρκικά παράλια και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.

Παράλληλα επανήλθε στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει παραβιάσεις στην περιοχή. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Ακάρ, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, είπε ότι «η εχθρότητα προς την Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μιλούν κατά της Τουρκίας για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Δείχνουν ψεύτικες εικόνες, δείχνουν παλιές εικόνες. Λένε “η Τουρκία ετοιμάζεται για επιχείρηση”, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν έχουν τίποτα να πουν στο τραπέζι. Λέμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και τα πλούτη να μοιράζονται μαζί. Ποτέ δεν παραβιάσαμε»

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!