Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το μυστήριο για το άγνωστο «φιορδ του ερημίτη» της Αργολίδας (εικόνα)

 

Το «φιόρδ του ερημίτη» το γνωρίζετε; Οι περισσότεροι, δεν υπάρχει περίπτωση. Πρόκειται, λοιπόν, για μια παραλία με γαλάζια, κρυστάλλινα νερά, που όντως ελάχιστοι γνωρίζουν. Βρίσκεται στην Πελοπόννησο, στην Κοιλάδα της Αργολίδας  και επί της ουσίας την ανακαλύπτεις μόνον αν βρίσκεσαι σε πτήση πάνω από αυτήν.  Παρά την δύσκολη πρόσβαση και το τραχύ τοπίο της περιοχής, και στο Google Earth, αλλά και σε πλάνα από σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο, εμφανίζονται μυστηριώδη σημάδια κατοίκησης από κάποιον ερημίτη (;) – ποιος ξέρει…

Σε αυτά, διακρίνεται ένα κίτρινο κανό και μια μικρή πρόχειρη, ξύλινη κατασκευή.  Σαφώς, τα παραπάνω είναι υποθέσεις, καθώς κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το ο,τιδήποτε εφόσον δεν επισκεφθεί αυτό το μέρος.

Όπως και να έχει, βέβαια, η ομορφιά του τοπίου είναι αναμφίβολη: Ένα μικρό φαράγγι καταλήγει σε μια στενή και βαθιά σαν φιορδ παραλία, με αυτά τα νερά με το καταπληκτικό χρώμα. Αναφερόμαστε σε ένα όμορφο, απάγκιο κομμάτι της Πελοποννήσου, ένα σαφώς προστατευμένο από ανέμους καταφύγιο, που μπορείτε να επισκεφτείτε με σκάφος.

Αρκεί φυσικά να έχετε και Internet στη διάθεσή σας, ούτως ώστε να τσεκάρετε και από το Google Earth εάν πραγματικά κατευθύνεστε προς τον προορισμό σας. Το επισημαίνουμε διότι στο περίπου -χωρίς την καταλυτική συμβολή του Google Earth δηλαδή-,. αποκλείεται να το βρείτε.  Συνεχίζοντας τώρα με το νομό Αργολίδας, να σας πληροφορήσουμε ότι στο ψαροχώρι Κοιλάδα, πέρα από το «φιορδ», μπορείτε να κολυμπήσετε  και στις πλαζ Λεπίτσα κι Ευαγγελίστρια.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!