Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σπάτα: Ο 22χρονος Τζακ γύρισε στο ελικόπτερο για το κινητό του;-Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Νέες αποκαλύψεις για την έρευνα του τραγικού δυστυχήματος στα Σπάτα όταν ο 22χρονος Βρετανός Τζακ Φέντον διαμελίστηκε από ελικόπτερο κάνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Χθες είχε αναφερθεί το σενάριο ο νεαρός να επιχειρούσε να τραβήξει μία σέλφι φωτογραφία και γι’ αυτό να βρέθηκε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου όπου χτυπήθηκε από τον έλικα. Ωστόσο η οικογένεια του 22χρονου και κυρίως η αδερφή του, Νταίζη Φέντον διέψευδαν κατηρηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τώρα οι αρχές φαίνεται ότι εξετάζουν την περίπτωση ο 22χρονος να ξέχασε μέσα στο ελικόπτερο το κινητό τηλέφωνο του και γι’ αυτό να επέστρεψε.Εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας είπε στη MailOnline: «Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά ένας από τους σημαντικότερους τομείς που διερευνούμε είναι ότι ο Jack Fenton ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι’ αυτό επέστρεψε ξαφνικά σε αυτό. Είμαστε ακόμη στη διαδικασία ολοκλήρωσης των συνεντεύξεων μας, αλλά αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα υπάρξουν κατηγορίες».

Σύμφωνα με την Daily Mail ο επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Ιωάννης Κονδύλης δήλωσε στα ελληνικά ΜΜΕ ότι «από τις μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο νεαρός (σ.σ. ο Jack Fenton) ήθελε να βγάλει selfie, βρέθηκε ωστόσο στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου. Οι αναφορές λένε ότι ο 22χρονος κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και το είχε στο αυτί του, αλλά δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν μιλούσε ή απλά επέστρεφε στους φίλους του».

Μάλιστα εξήγησε ότι οι ερευνητές δεν έχουν δει ακόμα υλικό από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας από το ελικοδρόμιο και γι’ αυτό δεν είναι βέβαιο ότι τα τελευταία λεπτά της ζωής του 22χρονου έχουν καταγραφεί σε βίντεο. «Υπάρχει μια κάμερα έξω από την αίθουσα αναμονής. Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η κάμερα έχει κάρτα μνήμης. Έχουμε υποβάλει αίτημα στην Αστυνομία να εξετάσει εάν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο θα μας βοηθούσε να κατανοήσουμε τις συνθήκες του ατυχήματος», ανέφερε ο Ιωάννης Κονδύλης.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!