Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σπάτα: «Ψέμα» λέει η αδερφή του 22χρονου Τζακ ότι πήγε να βγάλει σέλφι πριν διαμελιστεί (βίντεο)

Νεα τροπή στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος στα Σπάτα, δίνει ο πατέρας του νεαρού Βρετανού που καταγγέλει πως, οταν προσγειώθηκε το ελικόπτερο, κανείς δεν έδωσε οδηγίες στους επιβάτες να μην βγουν, γιατί οι έλικες είναι ακόμη σε λειτουργία.

Οι φίλοι του 22χρονου τουρίστα που σκοτώθηκε σε ένα φρικτό δυστύχημα ελικοπτέρου εξέφρασαν με οργή τους ισχυρισμούς ότι είχε αποσπαστεί από το τηλέφωνό του λίγες στιγμές πριν «μπει» σε μια περιστρεφόμενη ουρά λεπίδα και τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο πατέρας του 21χρονου είπε στη MailOnline: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας άνοιξαν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ ήταν στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του και γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω ».

Η μητέρα του, μιλώντας στη MailOnline είπε πώς η οικογένεια είναι «εντελώς συντετριμμένη» από την απώλεια του «υπέροχου αγοριού» τους. Από την πλευρά της η αδερφή του 22χρονου, Ντέζι Φέντον διέψευσε ότι ο αδερφός της επέστρεψε στο ελικόπτερο για να βγάλει σέλφι. «Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι τον οδήγησε πίσω στο ελικόπτερο. Ίσως ξέχασε κάτι. Αλλά το σενάριο ότι επέστρεψε για να βγάλει μια σέλφι είναι για τα σκουπίδια. Είναι ψέμα», είπε στην Daily Mail η 20χρονη. Παράλληλα ανέφερε ότι ο αδερφός της «δεν ήταν κάποιο πλούσιο, αντιπαθητικό παιδί. Ήταν καλεσμένος σε αυτές τις διακοπές. Ήταν η πρώτη του φορά που έμπαινε σε ελικόπτερο».

Εισαγγελική έρευνα

Εν τω μεταξύ διετάχθη προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νεαρός πλησίασε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου, ενώ οι έλικες λειτουργούσαν, και χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το χτύπημα ήταν μοιραίο και ο άτυχος Βρετανός έχασε επί τόπου τη ζωή του.

Πλέον τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διεξάγουν την έρευνα είναι εάν τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και γιατί ο νεαρός αποβιβάστηκε ενώ οι έλικες ήταν ενεργοί. Από τη μεριά τους πάντως, στελέχη της εταιρείας, φέρονται να δηλώνουν πως τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!