Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα-Μέχρι 42 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία

Αφόρητη θα είναι η ζέστη ολόκληρη την εβδομάδα, ενώ από το σαββατοκύριακο αναμένεται η κατάσταση να βελτιωθεί.

Η χθεσινή και η σημερινή μέρα θεωρούνται ως η κορύφωση του καύσωνα στην χώρα μας. Η θερμοκρασία θα φτάσει και σήμερα τους 42 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα κυριαρχήσει ο ήλιος καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τη θερμοκρασία στους 26 – 41 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 6 μποφόρ.

Στις περιοχές όπου θα δούμε το θερμόμετρο στους 41 με 42 βαθμούς, εκτός της Αττικής θα είναι στις περιοχές κοντά στις κλειστές πεδιάδες της Μακεδονίας, στις περιοχές γύρω από το θεσσαλικό κάμπο, στην Λάρισα, στην Καρδίτσα, γύρω από την Λαμία και την Κοπαϊδα, την Βοιωτία και σε περιοχές γύρω από τον Ισθμό της Κορίνθου.

Την Τρίτη, το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο, με τον υδράργυρο να υποχωρεί κατά περίπου δύο μονάδες.

Στις περιοχές όπου μαίνονται οι πυρκαγιές οι άνεμοι δεν να ξεπεράσουν τα 4 – 5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας, ενώ σε Μακεδονία και Θράκη δεν αποκλείεται οι νεφώσεις αυτές να δώσουν ασθενείς βροχές.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!