Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πάτρα: Οι πρώτες «καμπάνες» για τον θάνατο του 49χρονου (βίντεο)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πειθαρχικές και ποινικές έρευνες για τις ευθύνες που υπάρχουν για τον θάνατο του 49χρονου, που προ εβδομάδος πήγε στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» και χωρίς να τον εξετάσει γιατρός , παρότι παραπονιόταν για πόνους τον έστειλαν στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου, και κατά τη διαδρομή υπέκυψε.

Με τη διαδικασία του κατεπειγόντως πραγματοποιείται από την Ασφάλεια Πατρών προκαταρκτική έρευνα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αλλά και το πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ προχωρά.

Συγκεκριμένα, η Ασφάλεια της Πάτρας εξετάζει αυτές τις ημέρες τους γιατρούς του Ρίου που υποδέχθηκαν τον άτυχο 49χρονο χωρίς σφυγμό, και επί μια και πλέον ώρα προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν ανεπιτυχώς.

Παράλληλα έχουν ήδη κληθεί να προσέλθουν στο αστυνομικό μέγαρο και αναμένεται να καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές του «Αγ. Ανδρέας», συγγενείς του εκλιπόντος , αλλά και ο ιδιώτης γιατρός που τον είχε εξετάσει την προηγούμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει να περατώσουν την έρευνα αναμένουν και το τελικό πόρισμα της ΕΔΕ , ώστε να το ενσωματώσουν στον φάκελο που θα παραδώσουν στον εισαγγελέα, που έχει ζητήσει και την κατεπείγουσα έρευνα, για να αναζητηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες.

Οι πρώτες «καμπάνες»

Στο μεταξύ με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», Παναγιώτη Δημόπουλου, απολύθηκε η μια από τις δύο νοσηλεύτριες που υποδέχθηκε στα ΤΕΠ τον 49χρονο, καθώς της καταγγέλθηκε η σύμβαση (εργαζόταν ως συμβασιούχος), ενώ η δεύτερη που είναι και μόνιμη αναμένει την πόρισμα της ΕΔΕ και του πειθαρχικού, καθώς έχει παραπεμφθεί με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

Παράλληλα έγιναν αλλαγές στις προϊστάμενες κλινικών και τμημάτων και η προϊσταμένη νοσηλεύτρια των ΤΕΠ αντικαταστάθηκε.

Αντίδραση εργαζομένων: Το υπουργείο αναζητά εξιλαστήρια θύματα

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» ετοιμάζουν κινητοποιήσεις θεωρώντας πως το υπουργείο, δεν λύνει το πρόβλημα με στελέχωση γιατρών στα ΤΕΠ.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ «Άγιος Ανδρέας» αναφέρει μεταξύ άλλων πως, «Αμέσως με την γνωστοποίηση του θλιβερού γεγονότος στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, βλέπουμε μια αγωνιώδη προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να μετακυλήσει τις ευθύνες του και να προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!