Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πύρινος εφιάλτης στην Πεντέλη-Ολονύχτια η μάχη στο μέτωπο του Αγ. Πέτρου (βίντεο-εικόνες)

Σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Πεντέλη δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που εστιάζουν την προσοχή τους στην περιοχή του Αγίου Πέτρου. Το έργο των πυροσβεστών θα είναι ολονύχτιο και το «στοίχημα» είναι το μέτωπο της φωτιάς να εγκλωβιστεί στο σημείο, να οριοθετηθεί και να κατέβει προς το Ντράφι στα σημεία όπου ήδη πέρασαν οι φλόγες.

«Έχουμε κάνει προληπτική εκκένωση του παίδων πεντέλης. Το νοσοκομείο έχει εκκενωθεί δεν κινδυνεύει προς το παρόν», εξήγησε στο Open ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Το δεύτερο μέτωπο είναι στην περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης, Ντράφι και Ανθούσα στην κορυφογραμμή. «Θα δώσουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την φωτιά», τόνισε ο Γιάννης Αρτοποιός.

Συνολικά 350 πυροσβέστες και 24 εναέρια μέσα έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες απέναντι στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στις 17.19 το απόγευμα στην Πεντέλη, όπως ανέφερε ο Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

Πυρκαγιά στο Ντράφι της Πεντέλης, Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 60 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, 1 εκ των οποίων για εναέριο συντονισμό. Σύμφωνα με το Open, έχει ήδη δοθεί εντολή προκειμένου στην μάχη να ριχτεί και ολόκληρο το τμήμα των επίλεκτων δασοκομάντο του Πυροσβεστικού Σώματος. Στην περιοχή συνδράμουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και μονάδες του στρατού.

Εκκενώσεις σε Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι

Παράλληλα, έχουν εκδοθεί συνολικά 4 μηνύματα από το 112 ενώ μέχρι στιγμής, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΣ, δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα. Συγκεκριμένα στις 18.20 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 για ενημέρωση των κατοίκων στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη για το γεγονός ότι υπάρχει σε εξέλιξη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια και για προληπτικούς λόγους στάλθηκαν μηνύματα, στις 18.45 για εκκένωση του οικισμού Ντράφι, στις 19.50 για εκκένωση της Ανθούσας και στις 20.10 για εκκένωση των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!