Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οχτώ νεκροί από την συντριβή του Antonov στην Καβάλα

 

 

Συνετρίβη λίγο πριν από τις 11 το βράδυ του Σαββάτου, μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ στον κάμπο των Αντιφιλίππων που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Νότια Σερβία προς το Αμμάν της Ιορδανίας και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των 8 μελών του πληρώματος.

 

Το αεροσκάφος μετέφερε «επικίνδυνο φορτίο», χωρίς να έχει ακόμη διευκρινισθεί το είδος του, αν και οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για πυρομαχικά. Πηγές προσκείμενες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανέφεραν ότι ο πιλότος του, ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη στον κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το αεροπλάνο κατέπεσε.

 

Η πτώση του Antonov όπως την κατέγραψαν τα ραντάρ

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, επιτόπου βρέθηκαν το πρωί εμπειρογνώμονες της Πολιτικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού για να ελέγξουν πρώτα τι είναι η λευκή σκόνη που έχει απλωθεί στην περιοχή, το είδος του εμπορεύματος, την τυχόν τοξικότητα μετά την πτώση του αεροσκάφους και να αναζητήσουν το «μαύρο κουτί», που θα δώσει πληροφορίες για το τραγικό γεγονός, ενώ πραγματοποιήθηκε πτήση drone προκειμένου να καθοδηγήσει τα συνεργεία πρώτα των πυροτεχνουργών και μετά των διασωστών.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!