Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αιγαίο: Συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την προκλητική τους συμπεριφορά οι Τούρκοι

Συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την προκλητική και παραβατική τους συμπεριφορά οι Τούρκοι στον αέρα του Αιγαίου, με πλήθος επανδρωμένων και μη επανδρωμένων (UAV) πτητικών μέσων με 7 παραβάσεις, 49 παραβιάσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, 4 σχηματισμοί μαχητικών (3 «ζευγάρια» F-16 και άλλη μία «τριάδα» μαχητικών του ίδιου τύπου), καθώς και 3 μεμονωμένα αεροσκάφη από τα οποία το 1 Μη Επανδρωμένο Αερο-όχημα (UAV) και 2 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235, συνολικώς 12 αεροσκάφη, από τα οποία κανένα μαχητικό οπλισμένο, πραγματοποίησαν 7 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 49 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις προαναφερθείσες 49 παραβιάσεις του ΕΕΧ, μόλις οι 5 πραγματοποιήθηκαν από τα μαχητικά, 21 από τα CN-235 και 23 από τo ένα και μοναδικό UAV.

Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της Ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν για την αντιμετώπισή τους.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!