Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εφιαλτική νύχτα σε Κρανίδι και Ιτέα-Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά, Κρανιδίου στην Αργολίδα.

Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε εξέλιξη, αλλά έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές, για πιθανή απειλή κάποιου οικισμού. Όσον αφορά την ξενοδοχειακή μονάδα, από την οποία απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι ένοικοί της, σήμερα αναμένεται να γίνει η πρώτη αποτίμηση των όποιων ζημιών προκλήθηκαν από την φωτιά.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, πυροσβεστικές δυνάμεις κατέφθασαν από όλη την Πελοπόννησο και επιχειρησαν και μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου στο Κρανίδι. Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε επιτυχώς, ενώ στο πρώτο φως της ημέρας η φωτιά έχει περιοριστεί.

Στο σημείο επιχείρησε επίσης και ομάδα των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) οι γνωστοί δασοκομάντος που υπάγονται στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε στην βόρεια πλευρά του τουριστικού καταλύματος, που υπάρχει και ένα πευκοδάσος, και στη συνέχεια επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.

Η φωτιά δεν εκδηλώθηκε στον οικιστικό ιστό του Κρανιδσίου, και δεν κινδύνεψε κάποιο σπίτι ή κάποιος οικισμός.

Εκκενώθηκε η βόρεια Ιτέα

Ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή και για τις μάχες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς. Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της Άμφισσας συνεχίζει να καίει, ένω έχει περιοριστεί σημαντικά. Η Πολιτική Προστασία έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους να εκκενώσουν το βορειοδυτικό κομμάτι της, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112.

«Με το πρώτο φως της ημέρας δύο Canadair είναι μαζί μας και επιχειρούν, στο μέτωπο προς Αγία Ευθυμία σε μη κατοικημένη περιοχή προς το παρόν. Πριν από λίγο πέρασα από τις εργατικές κατοικίες της Ιτέας, όπου η φωτιά έχει κατασβεστεί πλήρως, υπάρχουν ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, ένα στύλο της ΔΕΗ είδα να καίγεται, δεν ξέρω όμως τί μπορεί να δημιουργήσει αυτό. Εκκενώθηκαν 50 σπίτια περίπου, ωστόσο οι κάτοικοι γύρισαν. Είναι σε ύφεσηυη φωτιά και δείχνει ότι πάει να τεθεί σε έλεγχο», ανέφερε αρχικά ο κ. Δελμούζος.

«Ο ελαιώνας της Αμφισσας που είναι και μνημείο της UNESCO έχει πληγεί πάρα πολύ, καίγεται πολύ μεγάλο μέρος. Κουράγιο και καλή δύναμη σε αυτούς που έχουν πληγεί», κατέληξε.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!