Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι: Στέλνουν δασοκομάντος-Εκκενώθηκε κοινότητα στο Δήλεσι (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στη Βρυσούλα στο Σχηματάρι Βοιωτίας.  Εκκενώθηκαν τα σπίτια στην κοινότητα Κριτζάλι του Δηλεσίου. Μάλιστα το 112 έστειλε μήνυμα και προειδοποίησε τους κατοίκους να μην προσεγγίζουν την περιοχή της φωτιάς

Σύμφωνα με τον Alpha έχουν καεί δύο σπίτια. Υπάρχουν αγροτικά μηχανήματα που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες. Κάτοικος ανέφερε στο κανάλι ότι η φωτιά ξεκίνησε από το φωτοβολταϊκό πάρκο της περιοχής.



Στην περιοχή επιχειρούν επιχειρούν 70 πυροσβέστες και 13 οχήματα ενώ ανάμεσά τους είναι και 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες που έχουν έρθει στη χώρα για να ενισχύσουν το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επίσης, επιχειρεί ένα ελικόπτερο, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Παράλληλα θα σταλθούν δύο ομάδες δασοκομάντος από Ελευσίνα και Στερεά Ελλάδα, που θα προσπαθήσουν με τον ειδικό εξοπλισμό τους να πέσουν στον πυρήνα της φωτιάς.

Η αρχική εικόνα της πυρκαγιάς έδειχνε να μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο επεκτάθηκε, με τους ανέμους να την κατευθύνουν βορειοανατολικά και συγκεκριμένα προς τη βιομηχανική περιοχή Βρυσούλα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!