Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ταγίπ Ερντογάν: Νέες προκλητικές δηλώσεις – «Δεν επιθυμούμε να πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά δεν τηρεί τις υποσχέσεις της»

Η Τουρκία δεν θέλει να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά θα συνεχίσει να απαντά στις «παραβιάσεις» του τουρκικού εναέριου χώρου, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ, μία ημέρα μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, ρωτήθηκε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ενδεχόμενο άμβλυνσης της έντασης, μετά τις δηλώσεις του Κυριάκο Μητσοτάκη υπέρ της Τουρκίας για το θέμα της τρομοκρατίας. Όπως είπε, δεν σκέφτεται καμία συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι πολλοί ηγέτες έκαναν προσπάθεια «να τους συμφιλιώσουν» στη Μαδρίτη.

«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να μπούμε σε πόλεμο με την Ελλάδα. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της, αυτό είναι το πρόβλημα», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κατηγόρησε την Ελλάδα για μια ακόμη φορά για «παραβιάσεις». «Έκαναν 147 αεροπορικές παραβιάσεις μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Λοιπόν, αν είμαστε γείτονες, αν είμαστε φίλοι, αν θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές; Φυσικά, όταν κάνετε τέτοιες παραβιάσεις, τότε ποιο είναι το δικό μας καθήκον; Η αεροπορία μου θα σηκωθεί κι αυτή και θα σας δώσει την εικόνα και την οπτική που χρειάζεστε. Αυτό κάνει η αεροπορία μας»,είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αν δεν το κάνει, τι θα πουν οι πολίτες μου; Πού είναι οι ένοπλες δυνάμεις μας; Γι’ αυτό οι ένοπλες δυνάμεις μας κάνουν αυτό που τους αναλογεί και αν συνεχιστούν αυτές οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου, θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι εμείς αυτό που χρειάζεται. Εδώ θα πω ότι ο Μητσοτάκης μας δικαίωσε. Αλλά πολλοί ηγέτες, δεν ξέρω ποιος το ξεκίνησε, έκαναν μεγάλες προσπάθειες να μας συμφιλιώσουν. Είπαμε ότι δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Κοιτάμε τι θα φέρνουν οι συνθήκες στο μέλλον και ανάλογα θα τις αξιολογήσουμε», είπε.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!