Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πέτρος Φιλιππίδης: Αποφυλάκιση υπό όρους εισηγήθηκε η εισαγγελέας

Την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, επισημαίνοντας ότι πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες. Στο πλαίσιο αυτό εισηγείται να αφεθεί ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.Σχετικά άρθρα

«Είναι γνωστό ότι στον παρόντα κατηγορούμενο επιβλήθηκε το έσχατο μέτρο της προσωρινή κράτησης γιατί κρίθηκε ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων (δράση για μεγάλο διάστημα, επιλογή θυμάτων από θέατρο, εκμετάλλευση της θέσης ισχύος του, τον τρόπο δράσης του σε θέατρο) καταδεικνύαν ότι ήταν πρόσωπο επικίνδυνο με ροπή σε αυτού του είδους τα εγκλήματα» υπενθύμισε η εισαγγελέας της έδρας. «Κοινό σκεπτικό σε όλα τα βουλεύματα είναι η επικινδυνότητα του και ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων. Πρέπει να εξεταστεί αν συνεχίζουν να υπάρχουν οι λόγοι αυτοί ή αν έχουν εκλείψει», ανέφερε.

Επιπλέον επισήμανε ότι «το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει με βάση των Κώδικα και όχι άλλες παραμέτρους. Το δικαστήριο καλείται απερίσπαστο και «κουφό» να εξετάσει τις παραμέτρους. Είναι ηθοποιός που δραστηριοποιήθηκε στο θέατρο και την τηλεόραση μέχρι την προσωρινή κράτησή του. Όλες οι επιθέσεις είχαν κοινό τόπο το θέατρο και την τηλεόραση. Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σαν ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κρατηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Την αποφυλάκιση του ηθοποιού ζήτησε ο συνήγορός του, Μιχαλης Δημητρακόπουλος. «Ούτε για 5.000 ευρώ δεν έχει για εγγυοδοσία. Οποίους όρους θέλετε μπορεί να βάλετε, αλλά όχι αυτό», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Η προφυλάκιση είναι το έσχατο δικονομικό μέσο. Επειδή η στέρηση της ελευθερίας είναι το πιο σκληρό μέσο, βάζει αυστηρές προϋποθέσεις.».

Ο συνήγορός του περιέγραψε το επεισόδιο που έπαθε χθες το βράδυ και κατέληξε λέγοντας: «Ο Φιλιππίδης στην κατάσταση που είναι ούτε σεξ δε θα μπορεί κάνει, όχι να βιάσει. Από το να μου πεθάνει στη φυλακή, προτιμώ να μου πεθάνει στο σπίτι του». Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό. «Η κατάσταση της υγεία του είναι βεβαρυμένη. Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππιδη δεν αιματώθηκε. Για το θέμα της αποθεραπείας θεωρώ ότι θα πρέπει να αποφύγει επιβαρυντικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν τέτοιας βαρύτητας επεισόδιο» ανέφερε ο μάρτυρας προσθέτοντας πως «η φυλακή δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για την αποθεραπεία του».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!