Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

ΝΑΤΟ: Ο Ερντογάν δεν μίλησε για το Αιγαίο-Ενισχύεται η αμερικανική στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη

Απέφυγε να σηκώσει τους τόνους και να θέσει άλλες διεκδικήσεις στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να μίλησε για τα θέματα της ατζέντας της διάσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Έτσι δεν έθεσε το πάγιο αίτημα της Άγκυρας για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου καθώς το κλίμα στην αίθουσα ήταν θερμό για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για περίπου μία ώρα. Όταν έφτασε στην αίθουσα της Συνόδου βρέθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν και αντάλλαξαν θερμή χειραψία.

Μπάιντεν: Αυξάνονται οι αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωση ότι η χώρα του θα αυξήσει τις στρατιωτική παρουσία της στην Ευρώπη ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις σε αέρα, ξηρά και θάλασσα θα ενισχυθούν καθώς ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν «διέλυσε την ειρήνη».

«Μαζί με τους συμμάχους μας θα σιγουρευτούμε ότι το ΝΑΤΟ θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις απειλές από όλες τις κατευθύνσεις και σε κάθε τομέα», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την συνάντηση του με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μητσοτάκης: Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή αστάθειας εντός του ΝΑΤΟ

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ που θα υιοθετηθεί σε λίγο συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας της εδαφικής ακεραιότητας, του Διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του προσερχόμενος σε Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ θα απευθύνει πρόσκληση ένταξης σε Φινλανδία και Σουηδία.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη νοτιανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως η συμμαχία πρέπει να είναι προσηλωμένη το μέτωπο της Ουκρανίας και δεν χρειάζεται άλλη πηγή αστάθεια στο εσωτερικό της.

ΝΑΤΟ: Το παρασκήνιο για την άρση του βέτο από τον Ερντογάν-Υπάρχει συμφωνία κάτω από το τραπέζι;

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!