Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι εισαγγελείς καλούν για κατάθεση την Πισπιρίγκου ως ύποπτη για τους θανάτους Ίριδας-Μαλένας

Για κατάθεση ως ύποπτη για τους θανάτους των δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας καλούν οι εισαγγελείς την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, αφού μελέτησαν το φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας κάλεσαν την Ρούλα Πισπιρίγκου σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται -ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας- να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 34χρονη προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία, ώστε η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα οι εισαγγελείς έστειλαν παραγγελία στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας με αίτημα να λάβουν την κατάθεση της 33χρονης, η οποία έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Μόλις ενημερωθούν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου η 33χρονη να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση. Στη συνέχεια οι εισαγγελείς θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα ασκήσουν ποινική δίωξη σε βάρος της 33χρονης για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της.

Τα στοιχεία 

Ο φάκελος της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τις υποθέσεις των δύο παιδιών, εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνει τουλάχιστον πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, στοιχεία που αξιολογήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς.

Οι ιατροδικαστές φέρονται να αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και κατόπιν, προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, φαίνεται να απέκλεισαν μία σειρά αιτιών θανάτου. Σε αυτήν τη διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια. Για την Ίριδα φαίνεται να υπήρχαν περισσότερα ευρήματα που διευκόλυναν το έργο των δύο ιατροδικαστών.

Αφού δώσει εξηγήσεις η Ρούλα Πισπιρίγκου η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφασίσουν για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της. Σε αυτήν την περίπτωση η 34χρονη θα είναι κατηγορούμενη για τις ανθρωποκτονίες και των τριών παιδιών της με τη δικογραφία για τη Μαλενα και την Ίριδα ανοικτή.

Έκλεισε η έρευνα για την Τζωρτζίνα

Την ίδια ώρα που η 34χρονη καθίσταται ύποπτη για τους δύο θανάτους, έκλεισε η δικαστική έρευνα που διενήργησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Έτσι, η δικογραφία για την ανθρωποκτονία του 9χρονου κοριτσιού θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφανθεί για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!