Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Έσπασαν» στο Εφετείο τα ισόβια του Επαμεινώνδα Κορκονέα-Αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος

Αναγνωρίστηκε τελικά το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου από το Εφετείο για τον πρώην ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδας Κορκονέας που καταδικάστηκε σε ισόβια για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά των δικαστών Εφετών «έσπασε» η ποινή της ισόβιας κάθειρξης του πρώην ειδικού φρουργού καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν «σπάσει» τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κοροκονέα και του επιβλήθηκε ποινή 13 ετών. Έτσι βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 15χρονου. Στη συνέχεια, υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ζήτησε την επανάληψη της δίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ίσως και μέσα στην ημέρα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα αφεθεί ελεύθερος, καταθέτοντας το απόσπασμα της τελευταίας Απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές με επεισοδιακό τρόπο, εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της πολιτικής αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!