Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μαρία Καρρά: Για τέσσερα κακουργήματα ερευνάται η χήρα του Γιώργου Τράγκα

 

Την ώρα που οι έρευνες για την κολοσσιαία περιουσία που είχε ο Γιώργος Τράγκας συνεχίζονται, στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών έχει μπει και η χήρα του εκδότη, η Μαρία Καρρά, και οι εξελίξεις που φέρνει το πόρισμα της Αρχής για την Καταπολέμηση Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) είναι ραγδαίες.

Η χήρα του εκδότη ερευνάται για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση δημοσίου, της εκβίασης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha. Ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χήρα του εκδότη είχε ενεργή συμμετοχή στην εγκληματική δραστηριότητα. Δηλαδή γνώριζε και συμμετείχε στα πάντα, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής.

 

Η Μαρία Καρρά μπαίνει σε σοβαρές περιπέτειες, μιας και από την πλούσια ζωή και την επιδίωξη της να «αποτραβηχτεί» στις ΗΠΑ μετά την απώλεια του συζύγου της κατέληξε με δεσμευμένη την περιουσία της και ελεγχόμενη για τέσσερα κακουργήματα.

 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, σύμφωνα με το Mega, ότι οι εταιρείες που βρίσκονται στο στόχαστρο και τις οποίες δημιουργούσε ο Γιώργος Τράγκας, κατέχοντας σημαντικές θέσεις τόσο εκείνος όσο και η ίδια, φέρονται πως όταν αυτές δημιουργούσαν χρέη, αποχωρούσαν και οι δυο τους και παρέμεναν ως απλά μέλη.

Ωστόσο, παράλληλα με την Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, υπάρχει και η εισαγγελική έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος. Οι Αρχές φέρονται να έχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν τους πρώτους τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

Ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, Θ. Μαντάς, επιβεβαίωσε τα κακουργήματα, ωστόσο υποστηρίζει ότι περιγράφονται αορίστως κάποια αδικήματα, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.

 

Οι Αρχές πάντως έχουν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μαρίας Καρρά και τα περιουσιακά της στοιχεία, ενώ έχουν εντοπίσει τουλάχιστον δέκα offshore εταιρείες, συμφερόντων Τράγκα.

 

Σύμφωνα με τη Μαρία Καρρά, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ και όχι στα ποσά άνω των 100 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η δέσμευση που έχει γίνει αφορά σε χρήματα και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Σε χώρες, όμως, που είναι μη συνεργάσιμες, είναι δύσκολο να γίνουν άμεσες ενέργειες.

 

 

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 27 Ιουνίου 2022

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!