Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χιλιάδες πιστοί στο πλευρό του παπα-Δημήτρη – Διχάστηκε ο κόσμος για τα θαύματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού

Χιλιάδες πιστοί σχηματίζουν ατελείωτες ουρές στους Αγίους Ισιδώρους για να διαβαστούν με το θαυματουργό σταυρό που κρατά ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης, με την ελπίδα ενός προσωπικού θαύματος. Ασθενείς, κατάκοιτοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας και μόρφωσης συρρέουν για προσκύνημα και για να λάβουν τη χάρη του Τιμίου Σταυρού και την ευλογία του παπα-Δημήτρη, ενός ακούραστου εργάτη, όπως λένε οι πιστοί, του Χριστού και της πίστης. Ατέλειωτες ώρες ευλογεί, όσοι κι αν είναι, και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πάει ο ίδιος το σταυρό σε κάποιον που τον έχει ανάγκη και δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Είναι ο ιερέας που είχε ευλογήσει τον παρουσιαστή Κωνσταντίνο Αγγελίδη, όταν τον επισκέφτηκε μαζί με τον Τίμιο Σταυρό στο Ασκληπιείο Βούλας, μετά το σοβαρό τροχαίο που υπέστη. Σε πολλές περιπτώσεις ο πατέρας Δημήτριος έχει επισκεφτεί σοβαρά ασθενείς ή τραυματίες σε κλινικές ή και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για να τους φέρει σε επαφή με τον Τίμιο Σταυρό.

Τις τελευταίες μέρες όμως οι πιστοί έχουν διχαστεί. Οι δηλώσεις του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου και η χθεσινή ανακοίνωση του εκπρόσωπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεου, έκαναν κάποιους να αμφιβάλλουν και να μπαίνουν σε σκέψεις. Πώς είναι δυνατόν θαύματα να γίνονται τόσο συχνά μόνο εκεί, με άλλους να τον υποστηρίζουν, να στέκονται στο πλευρό του και να τον προτρέπουν να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του. Χαρακτηριστικά είναι τα αμέτρητα μηνύματα που λαμβάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Την ευλογία του να έχουμε, όσο για αυτούς που τον συκοφαντούν όλα εδώ πληρώνονται», «Αυτές τις μέρες ο πατέρας μας Δημήτριος δέχεται μεγάλο πόλεμο ήρθε η σειρά μας να προσευχηθούμε γι αυτόν», «Όποιος κάνει καλό χωρίς να γεμίζει την τσέπη του βλάπτει τους άλλους», «Βοηθήστε τον ναό, τον π Δημήτριο με έμπρακτο τρόπο και όχι δια της σιωπής!!! τώρα θα αποδείξουμε έστω και με αυτόν τον τρόπο ποιοι αγαπάμε τον ναό!!!».

Οι Άγιοι Ισίδωροι έχουν χαρακτηριστεί και ως η εκκλησία των διασήμων καθώς την επισκέπτονται συχνά αρκετά άτομα της showbiz. Και μετά το σάλο που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες δήλωσαν σχετικά:

Μελίνα Ασλανίδου

«Έχω δει μπροστά μου να γίνονται θαύματα, δεν έχει πει ο ίδιος ότι τα κάνει αυτός τα θαύματα, γιατί δεν έχει αυτή τη δύναμη, αλλά ο Τίμιος Σταυρός έχει αυτή τη δύναμη. Ο καθένας ας πιστέψει ό,τι θέλει.

Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)

Είναι λάθος να μιλάνε για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Εγώ γνωρίζω τον πάτερ Δημήτρη και τον σέβομαι, είναι ο πνευματικός μου πατέρας.

Πάνος Μουζουράκης

Εμένα η εμπειρία μου σε αυτό το εκκλησάκι, στο οποίο πηγαίνεις εκεί κάποιες μέρες και είναι λες και έχεις πάει σε συναυλία των Pink Floyd με 30.000 κόσμο να περνάει από εκεί, δίνει μια εικόνα χαράς απέναντι στην Ορθοδοξία. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ. Έτσι; Τα θαύματα τι είναι. Είναι όταν οι γιατροί σου έχουν πει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση και τελικά υπάρχει περίπτωση. Αυτό ήταν θαύμα ή ήταν λάθος της ιατρικής; Το θαύμα το κάνει ο Θεός ή γίνεται από την πίστη τη δική σου; Και η θρησκεία πίστη δεν είναι;

Κωστής Σαββιδάκης

Ας μαζευτούμε λίγο στην Εκκλησία, όποιος κι αν το έχει πει, ας κοιτάξει την ενορία του να φέρει τον κόσμο και τους πιστούς στην Εκκλησία και ας αφήσει τους Αγίους Ισιδώρους ήσυχους.

Το εκκλησάκι στο βράχο του Λυκαβηττού

Οι Άγιοι Ισίδωροι είναι ένα μικρό εκκλησάκι μονόκλιτου βασιλικού ρυθμού, κολλημένο ακριβώς επάνω στον κομμένο βράχο, με ξύλινη στέγη που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1930 και χτίστηκε ξανά εκ βάθρων ένα χρόνο αργότερα. Τα όρια ωστόσο του κτίσματος και του σπηλαίου είναι σε πολλά σημεία δυσδιάκριτα, αφού φαίνεται λες και ο βράχος έχει «καταπιεί» ένα μέρος της εκκλησίας. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν αυτός που ανέθεσε την αναδιοργάνωση της μικρής αυτής προσκυνηματικής μονάδας στον Δημήτριο Λουπασάκη. Κι όταν τον ρώτησε στενός συνεργάτης του γιατί κατέληξε στην απόφαση αυτή, του απάντησε: «Να θυμάσαι ότι πολύ σύντομα αυτό το προσκύνημα θα γίνει μια μικρή αλλά σημαντική πνευματική κυψέλη στην καρδιά της Αθήνας». Ο π. Δημήτριος παρέλαβε ερείπια και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μετέτρεψε σε μία μικρή όαση. Είναι άμισθος ιερέας και πριν χειροτονηθεί ήταν υπάλληλος των ΕΛΤΑ από όπου και παίρνει τώρα σύνταξη.

Νέα παρέμβαση από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου που μιλά για «μεγάλη πληγή»!

Μετά την ανάγνωση την περασμένη Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, σε όλους τους ναούς της χώρας, της Εγκυκλίου της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους ψευδοπροφήτες και την παρέμβαση του μητροπολίτη Αργολίδος, ο οποίος δημόσια στρέφεται κατά όσων συμβαίνουν στον Λυκαβηττό, μιλώντας για καταγγελίες και έρευνες που μπήκαν στο «συρτάρι» και με πολιτικές παρεμβάσεις καλύφθηκαν, το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Λυκαβηττού, ο κ. Τιμόθεος τόνισε ότι πρόκειται για μια μεγάλη πληγή στην Εκκλησία και πρόσθεσε: «Αυτό το φαινόμενο εντάθηκε πάρα πολύ τώρα με τον κορωνοϊό και βλέπατε κυρίως ιερωμένους να παριστάνουν τους προφήτες λέγοντας διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναστατώνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα».

Αναφορικά, δε, με τη στάση των πιστών, που πέραν των άλλων, αναστατώνονται και παραπλανούνται, ο κ. Τιμόθεος πρόσθεσε: «Οι πιστοί πρέπει να διαβάζουν το λόγο του Θεού και να κατανοήσουν τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Πρέπει να έχουν έντονα τα αισθητήριά τους και την κρίση τους».

«Ο Τίμιος Σταυρός κάνει τα θαύματα, εγώ είμαι ένα μικρό παπαδάκι»

Ο εφημέριος των Αγίων Ισιδώρων π. Δημήτριος Λουπασάκης στο χθεσινό του λόγο μετά τη Θεία Λειτουργία μίλησε για όλα, τονίζοντας ότι δεν τον αγγίζουν οι συκοφαντίες και πως η ψυχή του είναι καθαρή. Θυμήθηκε το δάσκαλό του, τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Όπως είπε, ο άγιος του είχε μιλήσει για το «μεγάλο θησαυρό που θα ερχόταν στη ζωή του», εννοώντας τον Τίμιο Σταυρό.

«Εάν λοιπόν κάποιοι λένε περί των θαυμάτων, τα θαύματα δεν τα κάνει ο παπάς, τα θαύματα τα κάνει ο Τίμιος Σταυρός. Και ο Σταυρός ποιος είναι (;) ο Χριστός. Και ο Χριστός ποιος είναι (;) ο Σταυρός. Οι Άγιοι Ανάργυροι πώς θεράπευαν; Εγώ είμαι ένας απλός παπάς που γεννήθηκα, μεγάλωσα, αρρώστησα, κοπίασα, ανέθρεψα τα παιδιά μου… βλέπετε το χώρο που έχει μεταμορφωθεί, έχει αλλάξει, ένα σπήλαιο ήτανε όταν ήρθα εδώ κι όλοι μαζί, με βοήθεια τους αγίους φτιάχτηκε αυτός ο χώρος…».

«Για μια πενταετία παρόλο που είχα τον Τίμιο Σταυρό 34 χρόνια στα χέρια μου δεν είχε ακουστεί, γιατί δεν ήθελα να πάρει έκταση το θέμα του Σταυρού. Έτυχε λοιπόν σε μια περίπτωση που ήταν μια κοπέλα, η Βαρβάρα, από τη Μεσσηνία, όπου είχε δει ένα μεγάλο θαύμα από τον Σταυρό, όπως έλεγαν οι ίδιοι και οι ιατρικές εξετάσεις της, αυτοί μιλούν δεν μιλάω εγώ, ούτε διαφημίζω εγώ. Αλλά όταν ρώτησα τον Άγιο Πορφύριο και του είπα “Γέροντα, μπορώ να λέω το θαύμα;” και γύρισε και μου λέει: “Να το λες, παιδί μου, πολλοί θα πιστέψουνε και λίγοι δεν θα πιστέψουνε. Αλλά μη φοβάσαι, παιδί μου, γιατί πάντοτε θα σε σκεπάζει η χάρη του Σταυρού”. Έτσι λοιπόν διαδόθηκε κι από εκεί και πέρα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά όλο αυτό που γίνεται μέχρι και σήμερα και με την καλή έννοια έχει αναστατώσει τις ψυχές μας και τη δική μου ψυχή. Πάντοτε ο Θεός μιλάει τελευταίος» είπε.

Σχετικά με τα θαύματα, ο πάτερ Δημήτριος Λουπασάκης αναφέρει πως γίνονται καθημερινά σε όλες τις εκκλησίες, επεσήμανε ότι «αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… ε… Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… ε, μα τι συμβαίνει; Αν ήταν τρία, θα λέγαμε ε, τι συμβαίνει; Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει. Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη του Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά».

Ο ιερέας θυμήθηκε τον Άγιο Πορφύριο και τα λόγια που του είχε πει ότι «Εγώ είμαι ένα μικρό παπαδάκι, δεν κάνω τίποτα. Ο Άγιος Πορφύριος μου έλεγε “θα γίνεις ένα μικρό παπαδάκι και θα έρθει ένας θησαυρός στα χέρια σου και από αυτόν το θησαυρό θα έρχεται πολύς κόσμος κι εσύ θα φτάσεις πολύ ψηλά, αλλά θα είσαι πάντοτε ένα μικρό παπαδάκι. Βλέπουμε τον Άγιο Πορφύριο, τον Άγιο Νεκτάριο, τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά, όλους αυτούς τους αγίους, οι οποίοι ναι μεν κυνηγήθηκαν, ναι μεν συκοφαντήθηκαν, ναι μεν χτυπήθηκαν, αλλά στο τέλος αγίασαν γιατί είχαν πνεύμα Θεού και όποιος έχει πνεύμα Θεού μπορεί να καταλαβαίνει πάντοτε την αλήθεια γιατί πάντα εν σοφία εποίησε ο Θεός τον άνθρωπο και του έδωσε αυτά τα χαρίσματα».

Ο Μουλατσιώτης και η νεκρή μοναχή μητέρα του

Επιστολή στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με τίτλο «Δύο μέτρα και δύο σταθμά» στέλνουν οι ιερείς π. Ξ. Λαμπράκος και π. Φαίδων Αυγούλας.

«Μέρες τώρα η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με κατηγορίες που βγαίνουν από στόματα Αρχιερέων σχετικά με τη δράση του π Δημήτριου από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Οι Ιεράρχες αυτοί, χωρίς να έχουν ΚΑΝ επισκεφθεί τους Αγίους Ισιδώρους, μιλούν ότι έχει “ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ” με τα θαύματα εκεί πάνω. Μόνο που τα θαύματα εκεί πάνω Άγιοι Αρχιερείς ΔΕΝ τα κάνει γνωστά ο Ιερέας ή ο Ναός αλλά οι ίδιοι οι πιστοί, οι δεκάδες χιλιάδες πιστοί που πάνε κάθε μέρα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει ο λεγόμενος Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, γνωστός για κάτι τραγούδια που έβγαλε την δεκαετία του ‘90 με κάτι ροκάδες.

Ο κληρικός αυτός της ΙΜ Φωκίδος καθημερινά κάνει τον youtuber και μιλά μόνος του! Για θαύματα που είτε του έχουν συμβεί, είτε τα έχει κάνει ο ίδιος στους πιστούς. Έφτασε μέχρι και στο σημείο να εκμεταλλευτεί εμπορικά το θάνατο της μοναχής Παισΐας μητέρας του φτιάχνοντας βίντεο τη μέρα που πέθανε, ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ τονίζουμε, κάνοντας λόγο για θαυμαστή ευλυγισία στο σκήνωμα και άλλα τέτοια… Ο Μουλατσιώτης “πουλάει” θαύματα με τη νεκρή μητέρα του και τους φταίει ο π Δημήτριος;».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 23/6

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!