Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χύθηκε αίμα για το… τίποτα – Τραγωδία στη μουσουλμανική συνοικία στα Κιμμέρια Ξάνθης

Από τον Σπύρο Δαρσινό

Ένα στυγερό φονικό αναστάτωσε τη μικρή κωμόπολη των Κιμμερίων Ξάνθης, ένα σκηνικό απόλυτου παραλογισμού, που στοίχισε τη ζωή ενός 47χρονου άνδρα, του Τομπούκ Ριντβάν, πατέρα δύο παιδιών. Δράστης ένας 42χρονος, ονόματι Τοπ Τζεβδέτ, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα κατά καιρούς στην τοπική κοινωνία και δεν δίστασε να προσγειώσει ένα κουζινομάχαιρο στην καρδιά του θύματος, για πραγματικά ψύλλου πήδημα. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 21:00 της Τρίτης, μεταξύ των σπιτιών των πρωταγωνιστών, στη μουσουλμανική συνοικία, στο μαχαλά της γραφικής κωμόπολης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «ON time», δράστης και θύμα δεν είχαν γνωστές συγκρούσεις. Ο 42χρονος δράστης, τον οποίο προσφωνούσαν με το παρατσούκλι «Τζέτκας», προκαλούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε επιτεθεί στο συγχωριανό του όταν βρέθηκαν τυχαία στην πόλη της Ξάνθης. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της οικογένειας του θύματος, ο Τομπούκ Ριντβάν είχε επιστρέψει στο σπίτι του με ξεσκισμένα ρούχα από τη συμπλοκή του με το δράστη. Οι γείτονες του δράστη ανέφεραν μάλιστα ότι ο Τζεβδέτ δεν… άφηνε τον κόσμο να περνάει μπροστά από το σπίτι του και μονολογούσε βρίζοντας, προσπαθώντας να προκαλέσει τους περαστικούς. Μάλιστα είναι και γνωστός των Αρχών, αφού πριν από έναν χρόνο περίπου είχε τραυματίσει άλλον συγχωριανό του και πάλι με μαχαίρι.

Με πρόφαση μία ψυχιατρική γνωμάτευση, είχε αποφύγει τόσο τη δαγκάνα του νόμου, εντός και εκτός δικαστικού ακροατηρίου, όσο και τις διαμαρτυρίες των γειτόνων του. Οι γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν τον άτυχο 47χρονο αιμόφυρτο, τον οποίο μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Οι γιατροί προσπάθησαν για αρκετή ώρα να τον επαναφέρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς υπέκυψε στα τραύματά του. Ο δράστης, ο οποίος τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητό του, εντοπίστηκε στο ίδιο νοσοκομείο με τραύματα στο χέρι και στο πόδι. Η πρώτη εκτίμηση μιλούσε για τραύματα κατά τη διάρκεια πάλης, όμως οι γείτονες ισχυρίζονται πως ο δράστης χαρακώθηκε μόνος του! Συνελήφθη και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρους του για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 17,5 και 16 εκατοστά αντίστοιχα. Ο συλληφθείς νοσηλεύεται φρουρούμενος και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης. Την προανάκριση ενεργεί το ΤΑ Ξάνθης.

«Δεύτερη φορά δεν μπόρεσε να του ξεφύγει»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της συζύγου του αδικοχαμένου Τομπούκ Ριντβάν μιλώντας στο «ΕΝΑ Channel»: «Τι να σου πω και τι να σου εξηγήσω. Ήμουν εδώ στο σπίτι. Δεν άκουσα ούτε φασαρία. Δεν υπήρξε τσακωμός. Την προηγούμενη Τετάρτη είχε πιάσει τον άντρα μου και του ξέσκισε την μπλούζα στην Ξάνθη. Ο άντρας μου κατάφερε και ξέφυγε τότε. Χθες (σ.σ. προχθές) δεν τα κατάφερε…». Στο ίδιο κανάλι, ο 17χρονος γιος του θύματος μέσα σε οργισμένη κατάσταση αναρωτήθηκε γιατί η πολιτεία αφήνει ελεύθερο έναν άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα, όπως ο ίδιος ο δράστης διατείνεται άλλωστε πως έχει: «Τι άνθρωπος είναι αυτός… Δεν ξέρω πώς το κράτος αφήνει αυτόν τον άνθρωπο έξω, αν έχει ψυχολογικά, όπως λέει. Να τον βάλουν σε ένα νοσοκομείο. Η Αστυνομία τον ξέρει. Με όλη τη γειτονιά έχει φασαρίες».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 23/6

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!