Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κορωνοϊός: Εκτινάχθηκαν τα κρούσματα-Σε επιφυλακή οι αρμόδιοι

Σε νέο «κύμα» της πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα του κορωνοϊού εισέρχεται η χώρα καθώς μέσα σε ένα 24ωρο έχουν διπλασιαστεί οι μολύνσεις.

Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει 4.832 θετικά κρούσματα. Χθες ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 12.537. Η έκρηξη των νέων μολύνσεων είχε ήδη προβλεφθεί εδώ και μέρες από τους ειδικούς που προειδοποιούσαν ότι οι υποπαραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5 θα προκαλέσουν ένα νέο πανδημικό κύμα μέσα στο καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, ανεβαίνουν οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας, κάτι που επίσης είχαν προβλέψει οι ειδικοί. Οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 134 (ημερήσια μεταβολή +4.69%), ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου φτάνει τους 138 ασθενείς.

«Εάν γινόταν μεγάλος αριθμός τεστ κορωνοϊού είμαι σίγουρος ότι ο μέσος όρος θα ήταν πάνω από 15.000», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, που είπε στον ΣΚΑΪ ότι για το 60% – 80% των περιστατικών ο κορωνοϊός προκαλεί δύο ημέρες υψηλό πυρετό, για μια εβδομάδα πολύ μεγάλη κακουχία, για μια ακόμη εβδομάδα κακουχία σε μικρότερο βαθμό και έντονο πονοκέφαλο.

«Βρισκόμαστε σε περίοδο επιφυλακής λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων από την Όμικρον 4 και 5», δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επισημαίνοντας ότι οι μεγάλοι ηλικιακά που είναι και πιο ευάλωτοι καλό θα είναι να κάνουν την 4η δόση.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!